Гунчик задоволений ремонтом дороги «Луцьк – Львів». ФОТО. ВІДЕО

Гунчик задоволений ремонтом дороги «Луцьк – Львів». ФОТО. ВІДЕО
Майже на всьому автошляху Луцьк – Львів вкладено вирівнювальний шар. А відтак перший етап робіт іде під завісу.

Про наступні кроки детального говорили 27 квітня під час виїзної наради за участю голови Волинської ОДА, - повідомляє Волинська правда.

Спочатку поблизу с. Сільце Горохівського р-ну учасники виїзної наради оглянули зупинку, яку встановили й облаштували працівники облавтодору. Конструкція – із легких матеріалів, є лавочки й смітники. Одначе, Володимир Гунчик звернувся до представників місцевого самоврядування із проханням озвучити свої пропозиції, позаяк, саме сільським радам у результаті доведеться піклуватися за стан зупинок та порядок довкола.



Разом із тим прозвучала ідея встановлювати зупинки єдиного зразка. Виняток – лише існуючі бетонні, котрі не стануть демонтувати, однак відремонтують.

Оглянули учасники наради й безпосередньо ті ділянки, де ведеться укладання асфальту й працює техніка.

«Про реалізацію цього масштабного проекту говорив із Віце-прем’єром Геннадієм Зубком, бо є питання, пов’язані з фінансуванням, – розповів голова облдержадміністрації. – Так, маємо кошти, але це не означає, що ситуація буде такою ж до кінця року. Потрібно бачити ресурс. Члени Кабміну підтримують у 2017 році продовження експерименту, котрий дозволяє залучати гроші з перевиконання індикативних показників митниці на будівництво доріг. Це підтвердив і міністр Петренко під час візиту».

Разом із тим, є ідея, з якою Володимир Гунчик налаштований їхати до столиці. Підрядники, виконавши ряд робіт на дорозі Луцьк – Львів, змушені очікувати наступного етапу. Відтак доки триває процес очікування, техніка могла би працювати на інших шляхах.



«Думаю, потрібно шукати варіанти, бо ніхто не стане возити таку техніку туди-сюди, – поділився міркуваннями голова облдержадміністрації. – Збирайте пропозиції підрядників, опрацьовуйте їх. Даю час до 10 травня. Далі ж поїду у міністерство й лобіюватиму виділення коштів».

Окрім того, Володимир Гунчик доручив розробити сучасний проект стели, розташованої на в’їзді в область з боку Львівщини.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дійсно дорога хороша!!! Тільки б в Радехові той кусочок доробити, ціни не було б !
Відповісти
Не зупинка а будка собача
Відповісти
ще "громко" сказано
Відповісти
Радехів!Не позортесь зробіть вже тих 2км дороги
Відповісти