У луцькому парку будівництво – законне, – заступник мера. ФОТО

У луцькому парку будівництво – законне, – заступник мера. ФОТО
Підприємець, який веде будівельні роботи в парку імені Лесі Українки, - порядний і завжди йде на співпрацю.

Про це на своїй сторінці в ФБ написав заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця.

«Підприємець має паспорт прив'язки і місце включене в схему розміщення тимчасових споруд. Тобто дерев'яний будиночок та площадка для літнього кафе - законні та офіційні. Жодних споруд/будівель жодними існуючими документами не передбачено», - йдеться у повідомленні.

Роботи здійснюються з метою виконання умов паспорту прив'язки в частині благоустрою території. Кажучи просто, її таким чином намагаються підняти та вирівняти. Мотивація обгрунтована, оскільки територія низько і часто заболочується, а простий насип, який був до цього, постійно розповзався.

«В цій ситуації цікавить тільки два питання:
1. Чи не порушені умови паспорту прив'язки в частині виконання робіт (а є підозра, що вони порушені). Якщо так, то підприємець заплатить штраф у відповідності до чинного законодавства. Після вихідних працюємо з контролюючими органами.
2. Що далі робити з цією чудо-конструкцією, яка нагадує мало не Велику китайську стіну. Розбирати її немає сенсу, бо, як я вже казав, вона несе підпірну функцію і не даватиме грунту розповзатись. Отже, як на мене, оптимальні варіанти: 1) стилізувати її під дитяче містечко (там теж є підпірні стінки неподалік); 2) засипати грунтом зовнішні стінки, зробити похилий схил і засіяти травою. В цій частині попрацюємо з архітекторами», - написав Моклиця.

«Хай будують тільки з дозвільними документами і з виділеною земельною ділянкою. Дані роботи передбачають земельні роботи та дозвіл від муніципалів тим більше що там зробили фундамент на якому можна будувати будинок!» – прокоментував депутат від «Солідарсності» Роман Бондарук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Тимчасові споруди" на капітальному фундаменті...
Ну-ну..
Янукович гадав теж буде правити вічно.
"2. Що далі робити з цією чудо-конструкцією, яка нагадує мало не Велику китайську стіну. Розбирати її немає сенсу, бо, як я вже казав, вона несе підпірну функцію і не даватиме грунту розповзатись. "
Геніально-інженерне рішення, варте премії "Шнобіля"..
Відповісти
Порядні підприємці як правило прогоряють або десь зкраєчку клеять кінці з кінцями дорога до прибуткових територій тільки для вибраних, без бабла не вибєш і метра для ларька, що в наш час порядність?
Відповісти
Які тимчасові споруди на фундаментах? Маєте всіх за дурних, скажіть людям чесно, що таке тимчасова споруда.
Відповісти
Хто видає дозволи орендувати ліси, озера, парки, зони відпочинку!? Майте совість, в людей терпіння не вічне!!! Нема вже куди поїхати, скрізь плати 150-200 грн щоб просто в лісі посидіти!!!
Відповісти
Останні новини
У луцькому парку будівництво – законне, – заступник мера. ФОТО
30 квітень, 2016, 10:20