Винайдено напій, який покращує пам'ять

Винайдено напій, який покращує пам'ять
Британські дослідники розробили нову формулу гарячого шоколаду, який здатний підвищити працездатність пам'яті. Вчені стверджують, що напій допоможе зупинити порушення когнітивних функцій у літніх людей. Також він прискорює мислення, що позитивно впливає на роботу мозку студентів і школярів.

Хімічні речовини, що відповідають за поліпшення пам'яті, містяться в шоколаді, але при обробці продукт втрачає корисні властивості. Фахівці Медичного центру Колумбійського університету (США) знайшли новий спосіб обробки особливого сорту какао-бобів. Завдяки йому у складі продукту не знижується рівень флавонолів, що відповідають за продуктивне запам'ятовування інформації. За словами експертів, звичайні какао-напої і шоколад втрачають до 90% флавонолів через їхнє вилужнення.

Як відомо, при зниженні пам'яті відбуваються зміни в зубчастій звивині головного мозку. Дослідники відзначили, що флавоноли, виявлені в какао-бобах, відновлюють зв'язки в цій частині мозку, тим самим покращуючи пам'ять.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Найкраще на пам'ять впливає якісний олкогіль домашнього виробництва, як-то: самогон, вино, настоянки і наливки. А чоколяди є органічно не притаманними нашому народу і мають найбільшу користь лише для власників чоколядових бізнесів.
Відповісти