В Україні набув чинності закон про захист прав інвесторів

В Україні набув чинності закон про захист прав інвесторів
1 травня набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів".

Його положення спрямовані на дерегуляцію господарської діяльності акціонерних товариств та впровадження високих вимог для публічних акціонерних товариств, акції яких включені до біржового реєстру, пише "УНІАН".

Зокрема, цим документом підвищується рівень захисту прав інвесторів, зокрема через введення похідного позову - права міноритарного акціонера подати позов у інтересах товариства про відшкодування шкоди, запровадження відповідальності посадових осіб господарських товариств у разі завдання збитків товариству їх неправомірними діями, а також запровадження інституту незалежних директорів, які будуть представляти інтереси міноритарних акціонерів у публічних акціонерних товариствах.

Цим законом змінюється порядок формування наглядових рад акціонерних товариств.

Тепер членами наглядових рад можуть бути тільки фізичні особи, а якщо член наглядової ради обраний як представник акціонера, то акціонер може змінити свого представника без проведення загальних зборів товариства.

Крім того, встановлюється порядок, згідно з яким можна визнати укладену особою угоду недійсною та повернути прибуток, одержаний за результатами такої угоди.

Також створюються умови для переходу квазіпублічних акціонерних товариств у приватну форму, регламентується встановлення детального регулювання угод із зацікавленістю, яке буде враховувати інтереси всіх акціонерів.

Українські компанії з 1 травня зможуть перебувати в лістинговому списку акцій тільки однієї з фондових бірж у зв'язку з підвищенням вимог до емітентів у частині корпоративного управління.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні набув чинності закон про захист прав інвесторів
02 травень, 2016, 02:59