Неофіційні доходи українців будуть перевіряти

Неофіційні доходи українців будуть перевіряти
Уряд вирішив перевірити неофіційні доходи українців.

Уряд України має перейти на оцінку доходів громадян непрямими методами при призначенні субсидій та допомоги, - повідомляє Business.ua.

В умовах величезної тіньової економіки не можна базувати систему соцзабезпечення на офіційних доходах, заявив голова департаменту фінансів соціальних програм міністерства фінансів Андрій Рязанцев.

"Сьогодні через офіційні джерела ми бачимо однаково, як людину без засобів до існування, так і того, хто їздить на новій іномарці і купує чергову квартиру, але не декларує ні копійки доходів", - сказав Андрій Рязанцев.

Потрібен перехід до фінансово-майнового стану людини і перевірці його непрямими методами, в разі якщо він претендує на соцдопомогу, підкреслив представник Мінфіну.

"Той, хто зареєстрував офіційно зарплату в 3 тисячі гривень вже багатій порівняно з власником іномарки, і йому соцдопомогу взагалі не передбачена. І це справедливий соцзахист?", - зазначив він.

Світовий досвід говорить, що в питаннях соцдопомоги потрібно розглядати не окрему особу, а домогосподарство, вважає Андрій Рязанцев. "Інакше у нас півсім'ї виявляються жебраками і отримують соцдопомогу та субсидії, а півсім'ї не знають, куди ховати нерухомість і депозити", - підсумував він.

Раніше Андрій Рязанцев повідомив, що Мінфін під час перевірки отримувачів субсидії і допомоги сформував "чорні списки" громадян виходячи з 5 груп ризику.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В общем,говоря другими словами, про субсидию забудьте...
Відповісти
а сліпий траст не хочете перевірити, чи у вас немає повноважень?
Відповісти
а себе вiн внiс в цей чорний список разом з своею сiм'ею...
Відповісти
Ото з уряду й почніть та оприлюдніть результати, а тоді й люди розкажуть
Відповісти
цирк із субсидіями закінчується. ізя гройсман тихим сапом все відмінить. субсидії будуть виключно для власників офшорних фірм
Відповісти
А ще почнуться доноси,"стукачі" нікуди не поділись.Так що ховайся хто може.Відмовся від субсидії і спи спокійно мій дорогий українцю.
Відповісти
Ідея правильна, питання в тому як будуть здійснювати. А з субсидіями ситуація і справді якась нереальна - люди працюють неофіційно, їдуть за кордон на заробітки, числяться безробітними - спокійно отримують субсидію. так мало того - ще держава їм тепер винна гроші за газ! Тисячі гривень, бо такі були встановлені норми. А сім'я вчителів, які не можуть ніяк приховати доходи + бабуся пенсіонерка - все! субсидія неположена!
Відповісти