Teenager Style: з бальних туфель в кеди

Teenager Style: з бальних туфель в кеди
Сучасні діти вже до 13 років самі добре знають чого хочуть і починають просити батьків купити їм ту чи іншу модну річ.


Таким чином, саме це дозволяє їм виглядати в колі друзів респектабельно. Сьогодні вони такі.



#1 ВНЕСОК БАТЬКІВ

Створення гардеробу для підлітка - це цілеспрямована робота батьків. Владу 13 і він з дитинства навчений розподіляти одяг за видом, призначенням та вартістю. Він знає, що одягнути на тренування, що носити вдома, а в чому вийти в люди. Батьки купляють йому якісні та модні речі. Саме такі речі викликають у Влада бажання зберегти їх гарний вигляд довше.



«У виборі одягу для мене найкращий радник – тато. Він ще той стиляга. Тато Боря має свій пунктик щодо взуття: воно має бути дорогим, зручним і мінімум на два роки. Коли я кудись збираюсь, консультуюсь чомусь більше з ним. Тато і покритикувати може, на відміну від мами. Її оцінка, зазвичай, позитивна: «Да, нормально».



Шопінг у Влада сімейний. «Заходимо в магазин: мама вибирає одне, я інше, тато щось третє. У підсумку мама дивиться, що вибрав я. Якщо я отримую її «ТАК», тоді останнє слово за татом. Але батьки ніколи не куплять те, що мені не подобається. Вони зважають на мій смак».



#2 НЕ СТИЛЬНИЙ – НЕ РІВНЯ

З роками в цьому світі нічого не змінюється. Підлітки так само знаходяться в павутині своїх комплексів, яких хочуть позбутись, протиставляючи себе усьому світу. Більша частина самовираження припадає на намагання виявити себе через одяг. Для них одяг – це цілий світ зі своїми таємницями. З цим не можна боротись, це можна тільки прийняти.



«Якщо підліток одягається відходячи від модних тенденцій, однолітки вважають його ізгоєм. Спілкуються з такими лише ті, хто на такому ж рівні. Інші, що мають модні речі, принижують. В моєму житті був такий період в 4-му класі, коли мама змушувала мене ходити в школу в формі, тоді як інші діти не дотримувались дрес-коду. Та все переросло, зараз я на рівні, намагаюсь гарно виглядати і навіть краще за тих, хто мене принижував».



#3 ТІНЕЙДЖЕРСЬКА ЕКЛЕКТИКА

«Я, мої друзі та однокласники не дотримуються певного стилю, ми любимо все змішувати, перевагу надаємо тамблеру, гранжу та американському стилю».



Тамблер: кеди на босі ноги, рвані джинси, мішкуваті светри, кросівки на платформах, чокери (пов’язки на шию), окуляри з масивною оправою.



Для дівчат - зачіска в дві гульки, короткі топи з хіпстерськими написами, джинсові шорти, тракторна підошва. Взагалі окуляри, кепки та безрозмірні світшоти – це must have для дівчат та хлопців.



Американський стиль: потерті штани та джинси, просторі балахони, спортивний стиль взуття. Майки, футболки та джемпери з яскравими принтами, можна мультигероями.



Одяг може бути куплений на сейлах за смішні гроші, але взуття та сумка завжди мають бути дорогими.



#4 ХОБІ ДЛЯ ТІНЕЙДЖЕРІВ

Бальними танцями Влад почав займатись в свої 7 випадково. «Вирішив підтримати свою подругу, якій був необхідний партнер для занять. Я займаюсь вже 7 років, і це настільки мене захоплює, що, незважаючи на відсутність чи зміни партнерок, на зміни колективів, бажання танцювати ніколи не зникало».



В бальників є теж стиль одягу та вимоги до зовнішнього вигляду. Багато правил зовнішнього вигляду залежать від категорій танцюючих. Ювеналам (діти 9-11 років) заборонені блискавки на одязі, яскравий макіяж. Все має бути дуже стримано, волосся зібране в гульку. Для хлопців – чорні штани, шкарпетки, туфлі та біла сорочка.

Влад належить до юніорів (вік 12-15 років). Чорна сорочка з камінням, в якій виступає Влад на змаганнях, коштує близько 2000 грн. Весь одяг шиється на замовлення. Туфлі для виступів коштують 1500-4000 грн.



Однокласники Влада займаються малюванням та співають, вивчають мистецтво фотографії та грають у футбол. «Багато знайомих дівчат та хлопців ходять в модельну школу до Марини Занюк, плануючи в подальшому будувати життя моделей. Всі прагнуть отримати фінансово вигідну професію. Моє ж бажання - писати. Не знаю, на скільки це прибутково, але обожнюю читати вірші та писати твори. Можливо, піду у журналістику».



#5 ІНТЕРНЕТ ТА ГАДЖЕТИ

Зі 100% часу Влад проводить активно приблизно 70%. «Часто використовую Інтернет для написання контрольних. Соцмережі – це святе, вони on-line на телефоні весь час. Батьки не обмежують».



Що стосується гаджетів, в школі Влада це було важливо в сьомому класі. «Якщо не було саме айфона – це було «відстійно». Але ми ростем, в когось телефон за 2000 гривень, в когось за 4000 грн - байдуже. Ще залишилось прагнення до крутизни в кожного особисто, але якщо нема в знайомого чи друга – на це дивляться рівніше, аніж раніше».



Хай сьогодні образ кожного з нас відкриє нашу мудрість, талант та геніальність.

Майко Марина



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 31
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
oh my God!!!
Відповісти
боже, до чого вже та остання фотка
Хватить піаритись
Відповісти
Яка саме?
Відповісти
не хватить, зверніть увагу на текст на фото ))
Відповісти
Шо це за мажорний дрищ?
Відповісти
А що, в країні кризи нема? Війни нема?
Відповісти
Вибачаюсь, ви зараз медсестра на полI бою?
Відповісти
Розуму нема ні у таких авторів статей, ні у таких модників.
Ви, пані Марино, перш ніж писати таке подумайте про тих діток, які не мають змоги одягатися так як дане дитя. І як їм то болітиме, набагато більше, ніж дорослим.
І, шановна Марино, не врато питати чи коментатор медсестра на полі бою. бо і в мирному місті, повірте, є ще багато добрих справ,які варто робити.
Відповісти
Это ваша субъективная оценка реальности , которая исходит из вашего восприятия действительности и она имеет право на жизнь ))
Відповісти
Марино, прислухайтесь до Катерини. Оцініть реальність суб"єктивно і Ви. Як не піжами по 4к, то розцяцькані дітки... Таке відчуття шо Ви не з нашої реальності
Відповісти
Простий звичайний хлопець. Має свій стиль, мету та талант. Мріє бути неординарним. Це те якраз, що потрібно в наш час підліткам, які не знають, де саме себе реалізувати.
Відповісти
дуже дякую, приємно)
Відповісти
Добре, коли чоловік вміє доглядати за собою з такого віку.
Відповісти
я також так вважаю)
Відповісти
Дуже класна стаття! Гарний хлопець, має свій стиль, а отже має власну думку, має мрію, плани на майбутнє. Думаю, з нього варто брати приклад його одноліткам;)
Відповісти
Я в 13 років у футбол грав і не знав що таке айфон, а тут аби ,,не упасть лицом в грязь,, перед шмаркачами однолітками, батьки в Київ по шмоткі їздять, нічого так ...
Відповісти
Їздять, бо в Києві на розпродажі дешевше купити, ніж у Луцьку на базарах і в бутіках
Відповісти
Я з Вами згідна, але не завжди ти на розпродажі попадаєш... і не завжди там ще є твої розміри. Тому, тут є і плюс,але є і мінус. Звичайно,що до років 22\23 айфон-це дешеві панти,а далі,як йдеш на роботу-так, купуй сам чи батьки тобі,але до того часу є навчання.І в ЄС навіть близько нема с-ки айфонів,як в нас..., в нас це така вавка, як і БМВ головного мозку...
Відповісти
Согласна с вами, я в свои 13 не знала слова бренд стиль и лук )) но все меняется )(
Відповісти
Согласна, все меняется! Марина,сейчас в Ваши 45 уже знаете много умных слов !
Відповісти
Мне немного больше ))
Відповісти
І я так само) І це не вплинуло на мій стиль та смак. Багато хто сьогодні до моїх порад дослухається)))
Відповісти
підростає +1 глиноміс)
Відповісти
Дякую за чудову статтю. Насправді Влад дуже вихований,чуйний та просто талановитий хлопчик.Просто він живе у такий період де ніхто не вірить, що своїм талантом можна щось досягнути у житті.Кожний другий заздрить,що він неординарний,не такі як усі підлітки.Сонечко, я бажаю тобі успіху :))))
Відповісти
якщо його ординарність полягає у грошах його батьків.....то це канешнл ... ДА... капець
а якщо дійсно є толкове щось..то так і кажіть..а не понти ганяти перед іншими дітьми шмотками ...мені це здається не доречно...
НЕ ВИДАЛЯЙТЕ КОМЕНТАРІ...ПИСАКИ...
Відповісти
Повірте, що це справді талановита дитина. Понти він не ганяє. Простий, чемний та вихований.
Відповісти
в мене сусід з такого ж тіста...за мамині гроші - вау...стиляга
Відповісти
Я буду удивлена и буду вами восхищаться если в 13 вы одевались за свои деньги. Выбор всегда за родителями что давать своему чаду. Я делаю все, что бы моя дочь даже в свои три имела вкус и одевалась красиво и качественно.
Відповісти
і в мене сусідка також, на пару з чоловіком вже за батьківські гроші і відпочивати їздять))) у 28років))))
Відповісти