У музеї військової техніки відбулося відкриття оновленої стели Героїв Радянського Союзу. ФОТО

У музеї військової техніки відбулося відкриття оновленої стели Героїв Радянського Союзу. ФОТО
У Луцьку відкрили оновлену стелу Героїв Радянського Союзу, на якій увіковічнені прізвища військових, що брали участь у визволенні обласного центру Волині.

Урочистий захід відбувся 5 травня, - інформує ВАР.

Як відомо, раніше стела розташовувалася через дорогу від “Меморіалу вічної слави” на вулиці Шопена. У зв’язку з будівництвом поруч багатоповерхівки та ухваленням декомунізаційного закону влада з ініціативи ветеранських організацій вирішила перенести стелу. Перша спроба зробити це провалилася через обурення громадських активістів, які вважали, що стела має залишитися поруч з меморіалом.





















Вдруге перенести об’єкт вдалося. Новим місцем розташування обрали регіональний музей українського війська та військової техніки, де 5 травня відбулося відкриття.









Участь в ньому взяли представники ветеранських організацій, школярі, громадські активісти та небайдужі лучани.
























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І це називається "оновлена стела". закріпили на трубчатій рамі в кілька рядів таблички з іменами... Ганьба владі !, котра, до речі, навіть не вважає за потрібне взяти участь у заході. Із справжніх ветеранів лише скорботно обурений Єрлін. Нинішні владці аморальні і безпринцині. Ще тричі "Ганьба" !
Відповісти
підтримую хто так "шануватиме" свою історію і її героїв не заслуговує на майбутнє. Відважному льотчику Бенделіані та іншім героям що вступили в смертельний бій з фашистом визволяючи Луцьк не знайшлось у цьому місті достойного місця.
Відповісти
Дуже жаль ветеранів...
Відповісти
Ветеранів залишилось так мало...
Відповісти
а де всі зірки? їх було більше.скоро один одного вже будуть продавати за бабло.
Відповісти
Я радію,що знаходжусь у музеї. Слово МУЗЕЙ походить від слова МУЗА-оспівуввання. На тому місці де я стояв, на мене звертали увагу тільки громадяни ментальності часу мого встановлення. Люди проходили повз мене не звертаючи увагу на бетонну міць споруди. Сьогодні мене у музеї освятили священники і оспівував хор ветеранів. Я знаходжуся під захистом военної техніки і Українського війська. На тому місці де я був до цього, люди рептильного мислення знущались надімною. Руйнували надписи, обливали брудом. Вони це робили під час темряви. коли мислячі підкорковим - людським місленням люди спали, готуючись до творчості у наступному дні. Дивлячись на мої рани,нанесені рептиліями, люди- підкоркового мислення починали включати злобу на руйнівників,тоб-то рептильне мислення. Таким чином,я став самогоною стелою зла у моїх ненависників до мене і самогоною стелою зла у моїх прихильників до руйнівників. Зараз мене цивілізовано, спираючись на закон про декомунізмацію простору на вул. Шопена, перемістили у місце - музей, де єкскурсоводи, які будуть розповідати біля мене про Героїв, які звільняли Волинь, у роки на прикінці Другої світової війни. Маленькі і дорослі,дівчатка і хлопчики, юнаки і юнатки їх батьки за допомогою єкскурсоводів будуть заповнювати свій місковий простір інформацією про Героїв Радянського Союзу і поширювати його мовно серед своїх друзів і знайомих А єкскурсантів за рік у цьому міжрігіональному музеї проходит пбіля 20 тисят.
Відповісти
Браво! Забудовник домігся свого. Навіщо йому під вікнами плити з загиблими. Хто купить на першому поверсі такий магазин чи квартиру вище? Журналісти, поцікавтеся коли відкриття університетського корпусу і гуртожитку для студентів? Адже для таких потреб будували цей будинок на Шопена та й земельку за дурняк виділили. А стелла воїнам нехай буде в кущах на трубі, яка восени поіржавіє
Відповісти
Вси ветерани довольні, усміхнені.
Відповісти
Останні новини
У музеї військової техніки відбулося відкриття оновленої стели Героїв Радянського Союзу. ФОТО
05 травень, 2016, 16:34