Гунчик розповів про борги за газ

Гунчик розповів про борги за газ
Районам та містам Волинської області вдалося зменшити суму боргу за спожитий газ, втім Луцьк і досі перебуває у стані заборгованості. Однак за останніми даними, ще більшу суму боргу має держава, яка і досі не перерахувала Волині субсидії та пільги.

Про це стало відомо під час засідання Антикризового енергетичного штабу у Волинській ОДА, - пише Волинська правда.

Відтак, очільник Волині Володимир Гунчик проаналізував звіти усіх районів та міст області щодо погашення заборгованостей за спожитий газ. Відтак, усі з них «вийшли на мінус», тобто боргу не мають, що не можна сказати про Луцьк та Луцький район. Борг за спожитий природний газ в обласному центрі, до того ж, має тенденцію до зростання.

За словами Володимира Гунчика, у той час, коли решта волинських міст зменшили заборгованість приблизно на 37 мільйонів гривень, то Луцьк боргує 49 мільйонів. Натомість, обласний центр Волині досі чекає надходжень із держбюджету за пільги та субсидії.

Тож, держава боргує енергопостачальним організаціям Волині 692 мільйони гривень субсидій та 122 мільйони гривень пільг. Загальна сума заборгованості сягає 800 мільйонів гривень.

«Це величезний борг», - наголошує Володимир Гунчик.

Таким чином, голова Волинської ОДА запропонував надіслати відповідний лист-звернення у Мінрегіонбуд, аби питання державної заборгованості вирішувалося на міністерському рівні.

«Закликаю міста і райони ще раз передивитися розрахунки, а ОДА, своєю чергою, повинна акцентувати увагу на боргах держави. Мене турбують цих 800 мільйонів», - зазначив Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще сказав би пан гунчик, коли жити будуть краще люди?
А бо, чому в усіх май же поганно, а Вас так все добре?
Відповісти