У Луцьку планують встановити пам'ятник захисникам України

У Луцьку планують встановити пам'ятник захисникам України
До Дня незалежності України у Луцьку планують встановити пам’ятник захисникам України від російських загарбників у Криму та на Сході держави, який обійдеться міському та обласному бюджетам по 250 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, - пише Волинська правда.

Зокрема, начальник управління з питань внутрішньої політики ОДА Ольга Чубара запропонувала членам комісії підтримати внесення змін у програму увіковічення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій на 2016-2020 роки. Зміни власне стосуються лише того, щоб пам’ятник захисникам України відкрити не у 2020 році, як передбачалося раніше, а 24 серпня цього року.

Приблизна вартість пам’ятного знаку сягає 500 тисяч гривень: по 250 тисяч із обласного та міського бюджетів.

Натомість членів комісії зацікавило питання виділення необхідних на пам’ятник коштів. Зокрема, Ірина Констанкевич зазначила, що перш за все, у програмі варто було б вказати точні дані проектно-кошторисної документації, а не приблизну суму витрат або ж вирахувати найменшу суму, а згодом, в ході виготовлення знаку, виділяти додаткові кошти. Таке зауваження депутат пояснює тим, що були випадки, коли на пам’ятник виділялися доволі великі гроші, однак згодом, побачивши проекти, проти виступала громадськість. Тож, каже Констанкевич, спочатку конкретна проектно-кошторисна документація, а тоді вже спрямування коштів з бюджету.

Таку думку підтримав й голова комісії Петро Савчук і рекомендував внести зміни до програми, втім поки не вказуючи суму витрат. Більшістю голосів комісія дану пропозицію підтримала.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не рано ще? Війна ж не закінчилась...
Відповісти
Тому й спiшить. Бо потiм гнати iх будуть.
Відповісти
Аби вкрасти бюджетні(мої) гроші, не діждавшись перемоги і нічого для цього не зробивши, не запитавши дозволу, хоча б, учасників війни(хто воював, сім'ї загиблих, волонтери, меценати, диванні патріоти), не запропонувавши проект(макет), знову хочуть зліпити "кузьму".
Відповісти
250 000 поділити на тих, хто загинув і скалічений.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку планують встановити пам'ятник захисникам України
06 травень, 2016, 08:49