У Луцьку встановили меморіальну дошку загиблому бійцю роти «Світязь» Олександру Сивому. ФОТО

У Луцьку встановили меморіальну дошку загиблому бійцю роти «Світязь» Олександру Сивому. ФОТО
Сьогодні в Луцькому базовому медичному коледжі, де колись навчався боєць роти патрульної служи поліції особливого призначення «Світязь» Олександр Сивий, вшанували пам’ять загиблого героя та урочисто відкрили меморіальну дошку на його честь.

У заході взяли участь керівник Головного управління Національної поліції в області Петро Шпига, представники місцевих органів влади, керівники та учні коледжу, родичі й друзі загиблого бійця, - повідомляє ГУНП у Волинській області.

Олександр Сивий загинув у серпні 2014 року в боях під Іловайськом Донецької області. Йому було 23 роки. Він закінчив Луцький базовий медичний коледж за спеціальністю «Лікувальна справа». У липні 2014 року прийшов добровольцем до роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області.













В зону АТО поїхав фельдшером медичного пункту роти. Бійці його пам’ятають за позивним «ДОК».

Почесне право відкриття меморіальної дошки на честь Олександра Сивого організатори заходу надали його бойовому побратиму Дмитру Білецькому та учневі медичного коледжу Роману Устимчуку.

Спогадами про загиблого героя поділилися його сестри.
Керівник волинської поліції Петро Шпига назвав Олександра Сивого взірцем патріотизму, хоробрості та мужності. За його словами, саме такими й мають бути справжні поліцейські.













«Він був одним із наймолодших героїв, взірцем патріотизму, хоробрості і мужності, саме таким яким повинен бути працівник поліції. Він гідно виконував завдання, які перед ним ставила країна.

Саме Сашко Сивий був цією людиною. У 2014 році він прийшов добровольцем в роту «Світязь», для того щоб стати на захист Батьківщини, але, на жаль, трагічна доля обірвала його життя. Ми будемо його пам’ятати і всіляко допомагати його родині. Адже ми не повинні забувати тих людей, які віддали своє життя за Україну», – підсумував Петро Шпига.

На заході виступили священнослужителі, керівники міста, коледжу, одногрупники, друзі та бойові побратими загиблого героя. До підніжжя стіни, де встановили меморіальну дошку, вони поклали букети живих квітів.

Довідково:


Олександр Сивий народився 03 січня 1991 року у Луцьку. Закінчив Луцький базовий медичний коледж за спеціальністю «Лікувальна справа». У липні 2014 року прийшов добровольцем до роти патрульної служи міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області, де був фельдшером медичного пункту роти, позивний «ДОК». Брав участь у боях під Іловайськом. Загинув 29 серпня 2014 року у «зеленому коридорі», коли разом із добровольчими батальйонами та військовою колоною покидав місце кривавої битви.













Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слава тобі герою... Завжди любимо і пам'ятаємо... Світла пам'ять тобі янголе...
Відповісти
Хай земля тобі буде пухом..... Вічна пам'ять тобі Сашко..... Слава героям, які загинули захищаючи рідну землю!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку встановили меморіальну дошку загиблому бійцю роти «Світязь» Олександру Сивому. ФОТО
05 травень, 2016, 21:47