Чого чекати лучанам від третього гастрономічного фестивалю «Lutsk Food Fest»

Чого чекати лучанам від третього гастрономічного фестивалю «Lutsk  Food Fest»
«Lutsk Food Fest» відкриває фестивальний сезон-2016. 14-15 травня на території замку Любарта відбудеться третє гастрономічне дійство.

Про деталі фестивалю їжі організатори розповіли 5 травня під час прес-конференції.

Із-поміж понад півсотні заявок організатори відібрали найкращих учасників, які й частуватимуть лучан смачними й незвичайними стравами та напоями. До Луцька приїдуть кулінари з Києва, Львова, Ужгорода, Херсона, а також гості з Угорщини.

Окрім звичного фаст-фуду, учасники представлятимуть кухні Близького сходу, болгарські, угорські, американські, мексиканські страви, традиційну одеську кухню.

Фішкою третього фестивалю стане проект «Made in Ukraine». До Луцька приїдуть виробники оригінальної продукції: в’ялених помідорів власного виробництва, козячих сирів, домашніх вин тощо.

«Це буде окремо виділена зона, де кожен відвідувач, окрім того, що зможе спробувати цю продукцію на місці, зможе також і купити продукти, принести додому і почастувати рідних. Усі продукти вирізняються своєю оригінальністю, натуральністю, що й відрізняє їх від того мас-продукту, який ми бачимо щодня на полицях супермаркетів і магазинів», - розповів один із організаторів Сергій Карпюк.

Також цього разу на території замку будуть ще й фуд-траки – спеціальні яскраво оформлені візки, які пропонуватимуть відвідувачам цікаві страви.

Цього року генеральний спонсор фестивалю – «WOG CAFE». Начальник відділу маркетингу компанії «WOG» Людмила Тибольчук розповіла, що компанія не випадково стала партнером заходу, адже «WOG» народився у Луцьку.

«Ми підтримали не традиційно як паливний партнер, а виступили партнером як WOG CAFE. Цей напрямок у нашій мережі функціонує вже більш, ніж рік. На сьогодні у нас понад сто об’єктів WOG CAFE. І якщо ви були на наших заправках, то розумієте і знаєте атмосферу – це не лише заправки: людина може просто на дорозі заїхати, відпочити, посмакувати кавою. Смачно перекусити», - зауважила вона.

Власне, WOG CAFE привезе на фестиваль вже улюблені для всіх бургери, інші смаколики та легендарну каву.

«Не буду популяризувати нашу каву. Вона апріорі найкавовіша», - наголосила представник спонсора.

Традиційно впродовж двох днів гостей замку чекає насичена музична і дозвільна програма. Цього року організатори особливу увагу приділили дитячій зоні.

«Кожен відвідувач, який прийде з дітьми, може бути впевнений, що діти отримають не менше задоволення від фестивалю, ніж батьки», -запевнив Карпюк. Окрім конкурсів і майстер-класів, у дитячому містечку зніматимуть фільм про відпочинок малечі на фестивалі.

А головним сюрпризом, звісно, стане кулінарна битва між сезонами популярного телевізійного шоу «Майстер Шеф». До Луцька приїдуть Оксана Назарчук (2 сезон), Віталія Іващенко (2 сезон), Олександр Білодід (2 сезон), Євгеній Злобін (переможець 4-го сезону), Ярослав Бреус (4 сезон), Олег Кошовий (3 сезон).

«Ще одним соціальним напрямком проекту буде те, що зароблені кошти ми будемо спрямовувати на розвиток міста. Ми вигадаємо якусь цікаву ініціативу і реалізовувати її на теренах нашого міста. У нас вже є кілька варіантів, ми ще не визначилися, що саме, але досить велику суму грошей ми направимо на те, щоб наше місто трішки осучаснити, трішки зробити комфортнішим і продемонструвати, що фестивалі можуть бути цікавими і корисними не тільки в день проведення, але й повинні бути корисними для самого міста, лишати після себе приємний слід», - розповів один з організаторів, начальник управління сім’ї та молоді Луцької міської ради Олексій Веремійчик.

До речі, організатори вирішили не змінювати ціну квитка. Вхід на фестиваль коштуватиме 15 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
туалети побудуйте в місті!
Відповісти
Останні новини
Чого чекати лучанам від третього гастрономічного фестивалю «Lutsk Food Fest»
05 травень, 2016, 23:42