Міносвіти розповіло про новинки вступної кампанії-2016

Міносвіти розповіло про новинки вступної кампанії-2016
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла про особливості вступної кампанії в Україні в 2016 році, зокрема, тепер усі документи для вступу будуть подаватися через Інтернет і скасовано позаконкурсний вступ.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Міністерства освіти і науки України.

Зокрема, вона зазначила, що цього року всі абітурієнти подаватимуть документи до вступу через Інтернет, що дозволить уникнути черг у приймальних комісіях.

Крім того, вступники матимуть можливість подавати до 15 заяв на вступ без обмеження кількості навчальних закладів. Таким чином абітурієнти зможуть більше концентруватися на конкретній спеціальності при вступі.

Також скасовано позаконкурсний вступ до вищих навчальних закладів, натомість уведено систему вступу за квотами для осіб, які мають захворювання, що перешкоджають проходженню ЗНО, дітей-сиріт та учасників бойових дій.

Декілька останніх років програмне забезпечення Єдиної державної електронної бази з питань освіти фактично розроблялось і знаходилось у власності приватної фірми.

“Ми переконані, що програмне забезпечення державної бази, яка містить всі дані наших випускників, студентів і викладачів, має супроводжуватись виключно на державному рівні. У бюджеті закладено кошти для викупу програмного забезпечення у приватних власників”, — наголосила міністр Лілія Гриневич.

Володимир Гройсман підтримав позицію Міністра освіти і доручив Міністерству юстиції України спільно з МОН якнайшвидше опрацювати питання викупу програмного забезпечення ЄДЕБО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.