Після травневих свят Янукович обіцяє розповісти про події на Майдані

Після травневих свят Янукович обіцяє розповісти про події на Майдані
Захист екс-президента України Віктора Януковича надасть слідчим Генеральної прокуратури (ГПУ) пояснення їхнього підзахисного у справі про події під час Революції Гідності.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Я так розумію, це буде саме відбір пояснень адвокатом у свого підзахисного, як це передбачено КПК. Неодноразово ця тема піднімалася, ми пропонували різні варіанти, в тому числі і цей, перед святами була вказівка адвокатів, що найближчим часом такі пояснення будуть надані слідству. Треба, звичайно, дочекатися, але сподіваємося, що все-таки своє слово стримають", - сказав Горбатюк.

Він додав, що ГПУ перевірить всі матеріали, надані адвокатами екс-президента.

"Я так розумію, що повинна бути позиція, виправдання або пояснення тих дій, які відбувалися. А слідство їх повинно врахувати й перевірити, чи дійсно вони відповідають тим обставинам, як було, або вони є неправдивими", - пояснили в ГПУ.

Як відомо, Віктор Янукович залишив Україну в лютому 2014 р. під час масових акцій протесту на Майдані Незалежності, учасники яких вимагали його відставки. У лютому 2015 р. Верховна Рада позбавила його звання Президента України.

Янукович виїхав на територію Росії, де і проживає у цей час. Між тим в Україні відносно нього відкрито ряд кримінальних проваджень.

Генпрокуратура повідомила Януковичу про підозру у заволодінні майном в Межигір'ї, Сухолуччі, про зловживання службовим становищем "підписання і введення в дію законів 16 січня, про створення злочинної організації за вчинення ряду злочинів у дні Революції Гідності. Крім того, екс-президенту повідомили підозру у справі про отримання ним під виглядом авторської винагороди хабара у понад 26,5 млн грн.

12 січня 2015 року стало відомо, що Янукович і екс-прем'єр-міністр Микола Азаров оголошені в міжнародний розшук Інтерполом. Однак у липні 2015 р. був припинений доступ до інформації в обліку Генерального секретаріату Інтерполу про міжнародному розшуку Януковича.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нєх спочатку погасить борг в 3 млрд.долл. перед РФ, котрі в якості посагу вивіз до Путіна..
Відповісти
Нех повторювати бред. Вже украiна Януковичу в судi сплатила, ще й ти за наклеп сплатиш.
Відповісти
може і не ці 3 млрд, але гроші вкрадені з бюджету і цінності вивиз. не надо ля-ля.
Відповісти
Тобі поросенко це особисто розповів?
Відповісти
Ви що знущаєтесь? Та він свята людина в порівнянні з теперішніми. Та він хоч і крав, але люди жили нормально. А ці і крадуть і людей знищують.
Відповісти
Згоден
Відповісти
Янукович був закомплексованим злодюжкою а теперешні наглющі розбійники шахраї і вбивці без будь яких моральних пересторог
Відповісти
Вітюня вернись прошу тебе
Відповісти
Останні новини
Після травневих свят Янукович обіцяє розповісти про події на Майдані
06 травень, 2016, 04:54