Чиновники виборюють волинські торфові родовища, незважаючи на Генпрокуратуру

Чиновники виборюють волинські торфові родовища, незважаючи на Генпрокуратуру
Обласна державна адміністрація підготувала проект розпорядження Кабінету Міністрів України про надання дозволу ДП «Волиньторф» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 205, 1 га для розробки родовищ торфу.

Про це 27 серпня повідомили в прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Над вирішенням цього питання 27 серпня у профільному Міністерстві працює заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв.

Нагадаємо, спроба у 2011 році обласної державної адміністрації виділити ДП «Волиньторф» 16 га на території Галузіївської сільської ради Маневицького району завершилось поданням Генеральної прокуратури України, у якому було взято під сумнів межу компетенції обласної державної адміністрації щодо виділення земельних ділянок з особливо цінними надрами. На часі статус надр (залежить від глибини залягання корисних копалин) є предметом судового рішення.

А поки тривають судові засідання, ДП «Волиньторф» готується освоювати нові родовища на території Городоцького та Маневицького лісових господарств.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук на оперативній нараді наголосив, що облдержадміністрація виступає за перспективний багаторічний розвиток цього державного підприємства.

Довідка

ДП «Волиньторф» розробляє надра на Волині вже 20 років. Виробнича програма потребує значного розширення площ, оскільки продукція підприємства з огляду на впровадження енергозберігаючих технологій користується все більшою популярністю, а запаси родовищ «Сойне», «Засвіття-Ситнелюк» та «Вутишно» поступово вичерпуються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чиновники виборюють волинські торфові родовища, незважаючи на Генпрокуратуру
27 серпень, 2012, 17:11