Волинські поліцейські молитвою відзначили свято Георгія Побідоносця. ФОТО

Волинські поліцейські молитвою відзначили свято Георгія Побідоносця. ФОТО
6 травня Православна Церква святкує пам'ять святого великомученика Георгія Побідоносця.

Цей день є престольним святом Свято-Георгіївського православного храму, розташованого на території Головного управління Національної поліції України у Волинській області, - повідомляє прес-служба поліції.

Храм на честь святого великомученика Георгія Побідоносця знаходиться в центрі Луцька в тихому затишному дворику волинської поліції. Його спорудили в пам’ять про правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків. Настоятель храму протоієрей Олександр Мазурак опікується духовним життям поліцейських. Разом із ними неодноразово бував у зоні антитерористичної операції, благословляв правоохоронців на службу.

У день престольного свята після урочистої Божественної Літургії відбувся традиційний хресний хід навколо храму та уставні многоліття. У святковому богослужінні взяв участь керівник волинської поліції Петро Шпига.

«Ми відзначаємо день народження нашої церкви та велике свято – день святого великомученика Георгія Побідоносця – покровителя воїнів. Тож цей день можна вважати престольним святом усіх працівників поліції, оскільки церква побудована на честь нашого покровителя та в пам’ять про загиблих працівників органів внутрішніх справ. Бажаю усім вам міцного здоров’я, родинного благополуччя, душевного затишку і Божого благословення».

Від усього колективу Головного управління Національної поліції в області Петро Шпига подарував громаді храму ікону Божої Матері «Споручниця грішних» і копію Луцького Євангелія XIV століття.

Настоятель парафії протоієрей Олександр Мазурак подякував священнослужителям та співробітникам поліції за те, що вони розділили із громадою храму радість престольного свята.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а сповідатись їздять у маацкву до кіріла
Відповісти
в Україні є свято Юрія Переможця, а не георгія побідоносця
Відповісти
Останні новини
Волинські поліцейські молитвою відзначили свято Георгія Побідоносця. ФОТО
06 травень, 2016, 18:27