Послом США в Україні стане жінка

Послом США в Україні стане жінка
Наступним послом США в Україні буде Марі Йованович. Про це пише газета «День» з посиланням на джерела у зовнішньополітичному відомстві.

Йованович з 2012 року обіймає посаду головного заступника помічника держсекретаря у Бюро з європейських та азійських справ. До цього вона працювала на посаді помічника держсекретаря і відповідала за двосторонні відносини з країнами Скандинавії, Балтії та Центральної Європи.

Також вона обіймала посаду посла у Вірменії (2008 – 2011 рр.) і Киргизстану (2005 – 2008 рр.). Була заступником голови місії в Україні.

Як зазначає LB.ua, Марі Йованович народилася в Канаді в сім'ї емігрантів із Росії. У дитинстві разом із батьками переїхала у США, де закінчила Принстонський університет і Пушкінський інститут. 1986 року Йованович пішла на дипломатичну службу. Працювала в дипломатичних представництвах США в Могадишо (Сомалі), Лондоні (Великобританія), Москві (Росія) і Оттаві (Канада).

Із серпня 2001 року по червень 2004 року Йованович працювала заступницею американського посла і тимчасовою повіреною США в Україні. 2002 року вона першою порушила питання ігнорування Україною санкцій проти Ірану.

Після України Йованович якийсь час займала посаду старшого радника заступника державного секретаря США з політичних питань, після чого 2005 року вирушила послом у Киргизстан. 2008 року її перевели на посаду посла США у Вірменії, де вона пробула до літа 2011 року.

До слова, Йованович володіє російською мовою.

Зазначимо, що грецька газета «Катімеріні» з посиланням на джерела раніше повідомила, що посла США в Україні Джеффрі Пайєтта цього року переведуть до Греції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: посол, США
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Порошенку треба бути готовим до серйозного "скандалю"...
Відповісти