Голандські розслідувачі знайшли підтвердження, що літак над Україною збила Росія

Голандські розслідувачі знайшли підтвердження, що літак над Україною збила Росія
Група розслідувачів із Нідерландів Bellingcat за сукупністю відмінних рис установки ЗРК "Бук", з якої було збито малайзійський літак рейсу MH17, змогла простежити і підтвердити, що вона належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ВС РФ і не була захоплена в української військової частини на сході України. Те, що ми і так знали, наразі підтверджено документально: літак із безневинними людьми збили терористи, озброєні російськими господарями.

Громадська організація "Єдиний союз патріотів України" наголошує, що українська влада не повинна залишити без уваги цей прецедент, аби змусити світ визнати вину Росії у воєнних злочинах. Не можна далі ховатися за слабкими дипломатичними виправданнями, заплющуючи очі на те, хто є справжнім розпалювачем кривавої бійні на Сході України.

"Отже, 17 і 18 липня 2014 року на сході України була знята на фото і відео самохідна вогнева установка "Бук" під номером 332 російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, що базується в районі міста Курськ. На одному з відео цей "Бук" рухається в напрямку центру району, звідки, за оцінкою Ради з безпеки Нідерландів, була запущена ракета, що збила MH17, – йдеться в дослідженні Bellingcat. – Поєднання семи відмінних рис є унікальним набором характеристик і може вважатися достатнім для однозначної ідентифікації", – стверджують дослідники.

Нагадаємо, що раніше Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття Боїнга, що слідував рейсом MH17, оскільки Росія, яка є постійним членом РБ ООН, висловилася проти і на документ було накладене вето. Вже одне це є доказом, хто є справжнім винуватцем у цій трагедії, та російські воєнні злочинці відмовляються визнати свою вину.

Трагедія MH17 є нагадуванням світу, що ця війна є загрозою для Європи та світу також. Тому не можна допустити, аби Росія змогла облудними методами добитися законного права диктувати свою волю на сході України. Це країна-агресор, винна у тисячах смертей мирних жителів, і 298 загиблих пасажирів МН17 — серед них. Це є ще одним аргументом, чому ця країна не може брати участі в обговоренні подальшої долі Донбасу, адже це все одно, що кривавого вбивцю запитувати про подальшу долю його жертви.

ЄСПУ наполягає, що українська влада і представники МЗС зокрема на найвищому рівні мають твердо дотримувалися позиції: Росія є країною-агресором у війні на Донбасі, тому будь-які перемовини за її участі можливі тільки у вигляді її остаточної капітуляції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: літак, Бук, РФ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що голландці допомогли?
Відповісти
Спочатку взнайте хто це такі Bellingcat і звідки вони взялись! Не зрозуміло хто, а їх друкують?!
Відповісти
Останні новини
Голандські розслідувачі знайшли підтвердження, що літак над Україною збила Росія
08 травень, 2016, 20:19