9 травня не обійшлося без провокацій в містах України

9 травня не обійшлося без провокацій в містах України
У Києві під час акції "Безсмертний полк" сталася бійка біля станції метро "Арсенальна", найближчої до Парку Слави.

Як повідомляє кореспондент телеканалу "112 Україна", на акцію прийшли понад 100 осіб, вони принесли фотографії родичів, які брала участь у Другій світовій війні.

Один із учасників акції помітив георгіївську стрічечку й червоний прапор в однієї з жінок і вимагав зняти стрічку. Між ними сталася бійка.

Поліцейські вивели хлопця з натовпу, щоб уникнути подальшого конфлікту. Також вони забрали червоний прапор у жінки.

Ще одна жінка принесла портрет генсека СРСР Йосипа Сталіна й кричала: "Слава великому Сталіну!".

Учасники акції попрямували до могили Невідомому солдату. Однак там теж з'явилися люди з георгіївськими стрічками й забороненою комуністичною символікою.

Після початку акції "Безсмертний полк" об 11:00 біля м. Арсенальна кілька людей прийшли із червоно-чорними прапорами до Парку Слави й улаштували штовханину. Вони не давали людям із георгіївськими стрічками й комуністичною символікою покласти квіти до Вічного вогню.

Біля стели Слави молоді люди спробували спалити георгіївські стрічки. Правоохоронцям вдалося їх відтіснити й оточити. Кілька людей утекли.

У Харкові конфлікт спалахнув після того, як молодь з українськими прапорами не пускала до вічного вогню людей із георгіївськими стрічками, передає Українська правда "Громадське ТБ".

У кінці колони стали люди з червоними прапорами, знаменами Перемоги і портретами учасників Другої Світової війни. На декому з цих людей були прикріплені георгіївські стрічки, стрічки також були прикріплені до портретів учасників війни. В цій частині колони був депутат Харківської міськради Андрій Лесик, який повсякчас демонструє свою проросійську позицію під час сесій.

Перша бійка сталася між проукраїнськи налаштованою молоддю та Лесиком, на якому активісти побачили георгіївську стрічку. Решта колони з червоними прапорами, підійшовши до Меморіалу, почали скандувати "Фашизм не пройдет", "Спасибо деду за Победу".
Між цими людьми та патріотичною молоддю сталася сутичка.
Проукраїнски налаштовану молодь відтіснили від Меморіалу, після чого учасники покладання почали скандувати "С Днем Победы!".
Після цього сталося ще кілька сутичок.

Сьогодні у Маріуполі кілька активістів влаштували провокацію із покладанням квітів “жертвам” Нацгвардії, передає кореспондент УНН.

“Два роки тому будівлю міліції обстріляли фашисти! Національна гвардія України вбила наших міліціонерів! А тепер вони тут стоять, продажні і патрулюють вулиці! І ти фашист, раз історії не знаєш!” — вигукували активісти.


Народного депутата від партії "Опозиційний блок" Наталію Королівську в Слов'янську облили зеленкою під час урочистої ходи.

Під час ходи люди у військовій формі почали обкидати яйцями й зеленкою, посипати борошном і поливати водою, - повідомляють "Новости Донбасса".

Після цього між охоронцями нардепа й активістами зав'язалася бійка. За попередніми даними, нападники були активісти громадської організації "Слов'янська Січ".

В Одесі за підозрою в підготовці до провокацій затримані як мінімум шестеро людей.

У Житомирі обійшлося без бійки. Проте, із червоними прапорами із написами "Наша мета-соціалізм" прийшло і близько півсотні ветеранів.

Нагадаємо, що 8 і 9 травня правопорядок в країні забезпечують 25 тисяч силовиків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
іменно дев’ятетравня давно пора декомунізувати як саму провокацію і зробити робочим днем, або днем садіння картоплі
Відповісти
Згоден. Вони виборють собi квiтка до канади
Відповісти
Грамоти навчився,квіточка!
Відповісти
просто троль кацапський перекладає гуглом, от і виходить "квітка"))
Відповісти
Бандерівці воювали за свою землю,проти німецьких і москальських окупантів,а не за Сталіна
Відповісти
Ьандэривци от страха сидели в схронах.
Відповісти
бандерівці воювали...в тому числі із своїми людьми. Доволі успішно.
Відповісти
Це сказано дуже влучно.Бандерівці воювали зі своїми людьми.Вбивали сусідів, старих немічних дітей,стариків,ото були вояки.Яку Україну вони хотіли?Самі,напевно,не знали.Та бандити вони були мені розказував мій дід. Два рази виводили його сріляти, але не застріли,Бог заступився.А потім ще прийшли до влади,стали червоними дід дивитися не міг в їх сторону.Ото такі херої.Ще їм Бандреу потрібно, ставте вдома собі під вікнами і моляться на ідола
Відповісти
а до чого тут бандерівці? ))
ви вже по тих темниках самі не розумієте, про що пишете))
30 червня 1941 року рух, яким Бандера керував, оголосив у Львові відновлення незалежності України. За це німці наклали на нього домашній арешт, а в 1942 році Бандера був висланий у концтабір у Заксенхаузен. Через це Бандера не був безпосередньо причетний ані до творення УПА в 1942 році, ані до її діяльності.
Вам в москві царьов темники пише?)))
Відповісти
Останні новини
9 травня не обійшлося без провокацій в містах України
09 травень, 2016, 15:15