«Ніякого АТО не існує – йде війна», - Семен Семенченко

«Ніякого АТО не існує – йде війна», - Семен Семенченко
Народний депутат України, колишній командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко приїхав на Волинь.

Нагадаємо, що він виступає свідком в судовій справі волинського активіста, журналіста та військовослужбовця Богдана Пташника.

Відтак, Семен Семенченко розповів нам про своє бачення ситуації в державі, та на сході країни зокрема.

«Ніякого АТО не існує – йде війна, немає лінії розмежування – є фронт і немає ніяких атошників, а є фронтовики. В країні, на мій погляд, 90% нашої влади – це просто маріонетки в руках Путіна. І зараз ми намагаємося вирішити питання альтернативи тій злочинній владі, яка наразі є, тому що скидати владу під час першого та другого майдану ми навчились, але постійно приходять ще гірші люди. І так буде тривати доти, доки наші патріотичні сили не сформують реальні та незалежні від олігархів партії», - заявив Семен Семенченко.

Відносно ситуації на сході країни народний депутат розповів, що російські війська регулярно ротуються.

«Ситуація на окупованих територіях залишається складною, постійно відбувається передислокація російських окупаційних військ, постійно порушуються так звані «дні тиші», постійно йдуть обстріли, а нещодавно наші військові підірвались на мінах. Настрій в армії різний, тому що армія, яка не воює, вона не завжди в кращому стані.

Наразі триває велика демобілізація. Багато людей йдуть до війська, але вони йдуть не як добровольці, а як заробітчани. Але в будь-якому випадку є люди мотивовані не просто заробляти – в них є військовий дух. Багато дійсно хотіли б не просто сидіти в окопах, а звільняти нашу територію», - наголосив екс-командир добровольчого батальйону «Донбас».

Крім того, Семен Семенченко приїхав на Волинь, аби відвідати могилу свого побратима Івана Стоника, який проживав в селі Грудки, а рік тому помер в селі Широкино.

«Що ж стосується бойових дій, то ситуація переходить в стадію замороженого конфлікту, приблизно як на Гірному Карабаху. Однак це дуже небезпечно, адже коли Російська Федерація захоче, то це все знову буде відновлюватися. Тому для нас важливо відновлювати протиповітряну оборону. Дуже важливо створювати спецпідрозділи по знешкодженню тих самих військових туристів, яких так любить Путін, та щоб вони допомагали звільняти наші тимчасово окуповані території. Серйозних бойових дій немає, але потрібно завжди бути насторожі».

«Нам потрібно сформувати нову державу, побороти корупцію та закрити дірки на митниці. Лише через дірки на митниці втрачається цілий бюджет країни, а за рахунок цього можна було збільшити і зарплати, і пенсії. Нам потрібно відновити відповідальність, як політичну, так і юридичну, тому що безкарність породжує вседозволеність. Це стосується і злодіїв, і колишніх військовослужбовців, але це відповідальність юридична. Для цього нам потрібен новий Генпрокурор, який буде не «кришувати» корупцію, а навпаки боротися з нею. А відносно політичної відповідальності, то потрібно, аби олігархи перестали зомбувати народ через телевізори, перестали користуватися бідністю людей та скуповувати їхні голоси.

Разом з тим, аби повернути Крим, на думку Семена Семенченка, необхідно покращити рівень життя в країні, щоб люди, які наразі проживають на окупованому півострові самі повертались в Україну.

«Щоб повернути Крим нам необхідно, щоб в нас була сильна держава, щоб були закриті більшість корупційних дірок, щоб нашим пенсіям, зарплатам, дорогам та рівню життя заздрили на окупованих територіях, щоб в нас була сильна армія і щоб ми могли дати достойну відсіч. А це – тероборона на місцях, щоб люди були навчені, забезпечені всіма необхідними засобами», - резюмував нардеп Семен Семенченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
війна за зеківське корито Ахметова
Відповісти
Ахметка не сидел. Сидел Ахать Брагин.
Відповісти
А президент каже ,що це АТО ,і спокійно ззі своєю клікою тримають гроші в офшорах .
Відповісти
Який президент? Путін?
Відповісти
Насіння - Мэр, Патриот, Настоящый Мужчынка.
Відповісти
коли вже в семена 5 підборідя з"явиться?)
Відповісти
В Україні іде "дивна війна", ніби воюють,а ніби ні.Як би в Донбасі воювали російські війська то вони напевно вже були б у Львові. А Семенченко звичайний авантюрист який сам собі присвоював звання поки його на чисту воду не вивели.Слава Україні.
Відповісти
ПОка ВЫ -Народные депутаты будете голосовать за кресла ,где можно работать без образования,а по договорняку,пока будет такая плачевная ситуация.А разговоры и дебаты Вам вести и меда не надо.Слава Украине!Обидно,что ВЫ ничего там в Парламенте для народа не сделали...Хочу с Вами встретиться на канале 112.

Відповісти
Останні новини
«Ніякого АТО не існує – йде війна», - Семен Семенченко
10 травень, 2016, 13:46