Кінотеатр «Промінь» піде з молотка 29 серпня

Кінотеатр «Промінь» піде з молотка 29 серпня
У середу, 29 серпня, відбудеться конкурс із продажу нежитлового приміщення за адресою проспект Президента Грушевського, 2, де розміщено кінотеатр «Промінь».

Цю інформацію 28 серпня підтвердив начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міськради Тарас Яковлев.

Торги відбудуться 29 серпня 2012 року об 11:00 годині в приміщенні відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради за адресою проспект Президента Грушевського, 1.

Зголосився лише один

Оголошення про проведення торгів оприлюднене на сайті міської ради 22 серпня та, за словами Тараса Яковлева, опубліковане місяць тому у газеті «Луцький замок». Кінцевий термін подачі заявок на участь у конкурсі – 24 серпня.

Не зважаючи на це, вчасно свою заявку на участь в конкурсі подало лише одне українське ТзОВ, що має іноземне коріння у Великобританії. У свою чергу це підприємство, за інформацією ВолиньPost, привів один з луцьких підприємців, який вже має в оренді приміщення у «Промені».

Зі слів Тараса Яковлева, існування лише одного претендента на участь в конкурсі – абсолютно законне. Завтра цей конкурсант розкриє свій пакет пропозицій щодо використання приміщення, і якщо конкурсну комісію вони влаштують – приміщення піде з молотка.

Директор КП «Промінь» Костянтин Пантік каже, що з часу прийняття рішення про продаж приміщення, він веде електронну переписку з компаніями «Кінопалац» та «Сінема». Мовляв вони мають мережу кінотеатрів по Україні та зацікавлені в покупці приміщення. Втім з термінами подачі заявок проґавили.

Як до цього йшли

Кіно у «Промені» перестали показувати ще на початку червня.

Цьому передували затяжні дискусії серед депутатського корпусу щодо необхідності продажу приміщення.

Частина депутатського корпусу побоювалася, що інвестор, який купить кінотеатр «Промінь», лише вичікуватиме, аби перепродати приміщення дорожче, а не реконструюватиме об’єкт.

Зрештою 28 березня 2012 року Луцька міська рада прийняла рішення про включення нежитлового приміщення загальною площею 3 343,5 квадратних метрів на проспекті Президента Грушевського, 2 до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом продажу за конкурсом.

А пізніше, 25 квітня 2012 року, визначила умови продажу приміщення. А саме: проведення реконструкції фасаду з облаштуванням прилеглої території, функціонування концертного залу з розміщенням не менше, ніж на 700 місць, а також із забороною зміни цільового призначення приміщення терміном на 30 років. Роботи мають виконати до 1 квітня 2015 року.

Хто кіт у мішку: новий власник чи приміщення?

Реконструкція кінотеатру, зі слів Яковлева, обійдеться новому власнику щонайменше у 20 мільйонів гривень.

Більше того, чиновник каже, що, якщо новий господар не виконає хоча б одну з умов конкурсу, приміщення у нього відберуть, а підприємство сплатить ще штрафні санкції.

Стартова ціна об’єкту становить трішки більше семи мільйонів гривень. А отже, за присутності лише одного претендента, саме такою буде ціна продажу об’єкту.

«Про продаж цього об’єкту давним-давно всі знали. Є такий варіант: можна його взагалі не продати. Якщо пам’ятаєте умови конкурсу, які затверджені рішенням сесії, то там є умова, що цей об’єкт має бути зданий в експлуатацію до 2015 року. Можна шукати клієнтів – 2-3 – і між ними конкурс провести, можливо, за півроку ми би таки клієнтів і знайшли, але я сумніваюсь, що об’єкт тоді би здали у термін», - каже Яковлев.

Директор КП «Промінь» Костянтин Пантік каже, що про проведення конкурсу відділ управління майном міської комунальної власності повідомив його лише сьогодні, за день до проведення аукціону. Більше того, продаж приміщення відбувається незважаючи на те, що частина території перебуває в оренді.

«У кінотеатрі є орендарі, які не відмовилися від оренди. Це нонсенс, як це може продаватися приміщення, якщо є орендарі з якими чинні угоди по даний час», - зазначив Пантік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 45
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давай досвидания Проминь
Конкурс з одним учасником?
Дерибан.
Я розумію коли прийшов системний прокатний бізнес, а тут.
Відповісти
Не захищайте лоха Пантіка. Якщо він мав інвесторів, то мав щось робити на іх користь. А чи інвестор хороший чи ні - покаже час. Принаймні умови продажу міськрада добрі написала. Там полюбому буде кінотеарт
Відповісти
Мені як лучанин абсолютно пофіг, один учаснмк чи десять. Я хочу, аби у промінь вклали гроші і зробили з нього щось людське. Якщо міська рада нормально контролюватиме - будемо мати конкурента Адреналіну )))))))
Відповісти
Уррраааааа!!! Накінець-то
Відповісти
От якби ще реконструкцію швидко зробили!
Відповісти
невже?! може, там нарешті зроблять людський ремонт! а то стоїть така здоровенна махіна в центрі міста і толку ніякого! я би краще ходила у кіно в "промінь", ніж в "адреналін".
Відповісти
Продають кінотеатр за копійки благодійнику Палиці!ДЕРИБАН!
До конкурсу не допускають інших учасників!
Романюка, Кравчука, Байцима на НАРИ! Прокаратура,- для вас непочатий край роботи. А шо царь Борис скаже,-відасть Палиці Промінь чи відстоїть інтереси громади?
Відповісти
Логично. Группа "Приват" столько бабла вкинула на предвыборный пиар, что надо чем-то компенсировать.
Відповісти
А Ви пробували взяти участь у конкурсі, але Вас не допустили?
Відповісти
чудєсно!
Відповісти
Не приплітайте Палицю куди треба і куди не треба. Це не Палиця купує. А чувак набагато серйозніший, з іноземним бізнесом
Відповісти
Это Покровский и ПП Воронин чувак набагато серьезниший?
Склепали офшорку или фирму в Испании и уже перцы?
Бабло от Палицы 100%
Скоро в сартир сходить и то к Палице все скупает и людей тоже хочет купить
Відповісти
Кінотеатр вартує що найменше 9 млн.гривень, а тут 7 млл.- кому відкати? Пан Романюк в мене була краща про вас думка!
Відповісти
9 мільйонів?????? У вас клепка в голові є? Це ж тільки продаж! Стільки ж (якщо не більше) треба вкласти в рееконструкцію. Я і про 7 мільйонів здивований. Це багато. Не уявляюя за скільки часу це можна відбити...
Відповісти
За Яковлевым уже давно тюрьма плачет,- занимается дерибаном комунальной недвижимости,- купил два автомобиля, с ночных клубов не вылазит, наверное на зарплату у 2000 тис.гривен!
Відповісти
На місці редактора я б такі коментарі не ставив. Грубо. На місці Яковлєва подав би в суд. А на місці імбіцила, який це написав, навчився хоча б грамотно писати
Відповісти
Наглядач НКВС
Він же халуй Покровського і Вороніна
А Ви подайте до суду на однокласника:)
Відповісти
Взагалі то, 2000 тис.грн. це - 2 000 000 (два млн. грн.). В такому разі це було б супер.
А якщо серйозно, то не 2тис., а 3,7тис., автівка одна, а в нічні клуби його давно не пускаю!!!
Дружина.
Відповісти
Останнє речення Пантіка - взагалі ульот. Продають ту частину Променя яка не в оренді, а в комульній власності. При чому тут інші орендарі? Той Пантік або геть некомпетентний, або вводить усіх в оману, сподіваючись, що Промінь не продадуть і його лишать далі доруйновувати це пріщення
Відповісти
Как по мне хорошо что не отдали Проминь сети Конопалац. Потому что это сеть не покупает залы - она их просто орендует. Соответсвенно и вкладывает только в оборудование. Кто был в Кинопалаце в Ровно? Большая конюшня, старые стулья, раздолбаный зал... То же было бы и в Промине. Поэтому ХОРОШО, ЧТО директор не успел с Кинопалацом договорится )))))))
Відповісти
Був у Рівному. Враження жахливі. Там навіть попкорн був гірший, як донедавна у "Промені". Кінопалац це тільки нові фільми, це єдина перевага.,але дивитися новий фільм на кріслах, з яких цвяхи стирчать...
Відповісти
В мене виникає запитання до влади!
1. Чому аукціон проводять приховано від громади? Чого боятись?
2. Чому участь бере одна офшорна компанія і хто насправді за нею стоїть, адже податки в майбутньому будуть сплачуватись за кордоном, а міський бюджет буде мати зуськи. І ніхто в офшорної компанії той кінотеатр не забере і нехай той Яковлев казок не розказує!
Від максимальної участі учасників в конкурсі виграє тільки місто, адже можна буде максимально виторгувати за кінотеатр, а так відддають в одні руки за копійким, що це як не корупція! А потім Романюк буде стонати що треба кредити повертати,і де ті гроші брати?
Микола Ярославович!
Проведіть чесні торги, не заплямовуйте свою репутацію в очах громади!

Відповісти
Боюсь выглядеть лицом заинтересованым, но все-же... Вопросы у вас какие-то детские
1.почему "приховано"? Написано-же: были обьявления в газете. Или вы когда-то видели обьявления об аукционах, развешенные на столбах по городу?
2. Вопрос о количестве участников скорее надо бы адресовать самим потенционным участникам. Если кто-то хотел и не смог (не знал) - он вправе опртестовывать. Подождем, будет ли что-то подобное. Я почему-то думаю, что не дождемся
А про офшоры я и комментировать не хочу. Смешно читать)))))
Відповісти
Обьявления в газете слышали
Слышали но не видели потому как весь тираж этой газеты где-то потерялся по дороге к киоску:)
Відповісти
Ага. Темной страшной ночью, когда бледная луна зловеще посверкивала из-за туч ))))
Відповісти
є офіційний сайт міської ради, його бачать більше людей е, ніжкупують газети у всьому луцьку. Чому там нічого нема?
Бо хочуть вкрасти. Не здивуюсь, якщо промінь, як цум, раптом запалає, орендарів "попросять", і ціна впаде у три рази :-)
Відповісти
Radyj za Lutsk. Bagaju chudovyh filmiv
Відповісти
Ми всі забуваємо про один момент: міський бюджет. 7 мільйонів для нього велика підтримка. Буде чим дірки залатати, зарплату вчителям заплатити
Відповісти
Не Палиці продають? А кому?
Зверніть увагу що всі інтернет-видання які належать Палиці в рот води понабирали і цю тему не афішують! Висновки робіть самі!
А группа Приват, до якої належить кандидат в депутати перевела за 2011р в офшори суму рівноцінну 40% відсоткам бюджету України! Ось де грошики заховані, тут тільки на кармані видатки!
Відповісти
Кому? Давайте дочекаємо результатів торгів - побачимо. І при чому тут бюджет України? Мелете шонібуть...
Відповісти
Читаю і дивуюся скільки тут засланих козачків від штабу Палиці коментарі пишуть! Продайте йому в нагрузку до Променя ще міську раду разом з його керовніками!
Відповісти
Ні, ну це вже дістало, як тільки висловлюєш думку, що не всі навколо козли, так зразу стаєш "козачком", "запроданцем" та "пішкою зі штабу". Може ми просто не озлоблені на все? Знаєте, можна бачити море і в калюжі, як калюжу у морі!
Відповісти
"Шапка горит".
Відповісти
От, от про це я кажу. Найсмішніше тут те, що настільки радикальні висловлювання, як правило, роблять ті, хто якраз перебуває у штабах опонентів або ті, кого вигнали з ПТУ і вони постійно скаржаться і держава має їм все дати, бо вони "льготнікі". Для людей розумніших є не лише біле і чорне, є інші барви. І в будь-кого є як добрі риси, так і погані. Мені ще жодного разу не доводилося бачити чистої субстанції зла. Дивіться ширше. Зрештою споживайте блага, які вам дають кандидати – це вас ні до чого не зобов'язує. Звісно, якщо вам не треба відпрацьовувати гроші суперників "поганого Палиці".
Відповісти
Я здивована, наскільку вузько панове коментатори мислять. Усе звелося до того, Палиця чи не Палиця купує... Не пофіг? краще поцікавтеся, чи все міська рада зробила, аби на наступний день Промінь не знесли і не побудували на його місці автозаправку!!!
Відповісти
http://www.lutsk.ua/prescription/pro-umovi-prodazhu-za-konkursom-nezhitlovogo-primishchennya-na-pr-ti-prezidenta

(а кому важко перейти за цим посиланням, цитую рішення міської ради, хоча про це мільйон раз вже писали)

ЛУЦЬКА МІСЬКА РАДА
РІШЕННЯ
від 25.04.2012
№ 23/39
м.Луцьк
Про умови продажу за конкурсом нежитлового приміщення на пр-ті Президента Грушевського, 2

Відповідно до Закону України “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)”, керуючись ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи рішення міської ради від 28.03.2012 № 22/56 міська рада

В И Р І Ш И Л А :

1. Затвердити умови конкурсу щодо продажу нежитлового приміщення загальною площею 3 343,5 кв.м на пр-ті Президента Грушевського, 2, а саме:

1.1. Провести реконструкцію фасаду з облаштуванням прилеглої території.

1.2. При здійсненні реконструкції передбачити функціонування концертного залу з розміщенням не менше, ніж 700 місць.

1.3. Вказані роботи провести до 01.04.2015 року.

1.4. Заборонити зміну цільового призначення терміном на 30 років.

2. При укладанні договору купівлі-продажу передбачити скасувальну умову щодо розірвання договору із умовою неповернення усіх затрачених коштів та зворотнього повернення права власності у випадку невиконання будь-якого із інвестиційних зобов’язань, передбачених даним рішенням.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань комунального майна та приватизації (Пилипович О.В.).


Міський голова Микола Романюк


Відповісти
Питання в слідуючому,-
Чому Кінотеатр намагаються продати в одні руки? - Палиці!
А від інших потенційних інвесторів приховали факт продажу! Газета Луцький замок з оголошенням про продаж кінотеатру у роздріб не потрапляла! А на сайті Луцької міської ради оголошення з'явилось лише 22.08.2012р, хоча за законодавством, про аукціон повинні повідомити в засобах масової інформації не менше чим за місяць до продажу.Це явне порушення і своє слово повинна сказати прокуратура.
Відповісти
а нехай би Палиці і продали, людина з такими коштами швидко довела б до толку те, що не можуть інші. Він хоть щось толкове для міста робить, а не тільки піариться.
Відповісти
Якщо ж Палиця так хоче зробити "Луцьк містом європейських стандартів", тож давайте не будемо йому в цьому мішати, він же робить це для нас і наших дітей
Відповісти
Хто може навести нормальні докази того, що газета з оголошенням у продаж не вийшла? Що за нісенітниця??? Таке враження, що пишуть, аби хоч якось виправдати бездіяльність директора Пантіка
Відповісти
Дерибан дерибаном. вартість оцінили в 20 млн грн, а продають за 7 млн на старті. Що це за аукціон і ще й з одним учасником? Людей за л..хів мають.
Відповісти
Вот действительно "шапка горит" и про оффшоры)))))))
Відповісти
особисто я - газету з оголошенням про продаж цього приміщення купив в пересічному кіоску вільно...я і зазвичай...
Відповісти
особисто я - газету з оголошенням про продаж цього приміщення купив в пересічному кіоску вільно...я і зазвичай...
Відповісти
Трішки орієнтуюсь в ситуації з нерухомістю, і стверджую, що Промінь можна було б продати трішки дорожче (можливо), але на це потрібно було б декілька років. Як видно з рішення, що основне завдання - реанімація об'єкту, і на мою думку це правильно. Стосовно викупу тиражу газети, то це абсурд. З Луцьким замком це неможливо, оскільки відсотків 70% - це передплата. Якби хотіли б приховати - опублікували в газеті "Євангельська нива" або "Люблю готовить"
Відповісти