Деякі медпослуги можуть стати платними

Деякі медпослуги можуть стати платними
Міністерство охорони здоров'я хоче створити єдиний державний пакет безплатних медпослуг, а всі інші зробити платними.

Про це йдеться у проекті концепції реформування системи охорони здоров'я, оприлюдненому на офіційному сайті, - пише "Еспресо".

Цей гарантований пакет медпослуг поширюватиметься на всіх громадян держави та передбачає первинну меддопомогу, екстрену медичну допомогу (і в стаціонарі), основні види амбулаторних послуг за направленням лікаря первинної ланки, основні види планової стаціонарної медичної допомоги за направленням лікаря первинної ланки або лікаря-фахівця.

Крім того, держпакет покриватиме ліки, а також основні лікарські засоби, що використовуються в стаціонарному лікуванні, пріоритетом будуть ліки, які призначають лікарі первинної ланки й фахівці амбулаторного рівня.

Згідно з проектом концепції, обсяг фінансування гарантованого держпакету медпослуг буде динамічною величиною та щорічно затверджуватиметься парламентом.

Медпослуги, що не входять у гарантований держпакет, будуть оплачуватись пацієнтом частково або повністю. Це - послуги лікарів без направлення, деякі діагностичні та лікувальні послуги.

Для того, щоб регулювати все це планують створити Нацагентство з фінансування охорони здоров'я.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
жити стає все краще і краще
Відповісти
А як це буде діяти цікаво.Що луцьк буде облуговувати всіх полішуків, які пруться з сіл і тут понаїжджали.Вони зараз нічого не дають ці лікарі-хабарники безкоштовно ні однієї пігулки.Дарма будуть виділяти гроші, ці ескулапи будуть все продавати ,но задарма не буде нічого.Це люди,які втратили страх Господній і совість свою продали давно.Бог їх хай наказує за нас
Відповісти
бога нема, ніхто їх не накаже крім вас.
Відповісти
На фото рука в привичному положенні і права кишеня халата професійно попереду.
Відповісти
В тих лікарнях все за гроші.Залишилось зробити платні туалети і за баланду брати гроші.В Луцькій районній колись даже казали приходити з постільною білизною.
Відповісти
Малі дитині 2 роки порізала руку.щоб зашити я купила все а вони тільки надали свою голку і нитку. Отака Обласна дитяча обласна лікарня..................
Відповісти
з коментаторів. Ми не хочемо платних медпослуг, але будемо платити податки, щоб "...облуговувати всіх полішуків, які пруться з сіл і тут понаїжджали", а до того ще й давати лікарям "на лапу". Логіка вмерла...
Відповісти