На Волині найбільше грошей дають фінансистам і держслужбовцям

На Волині найбільше грошей дають фінансистам і держслужбовцям
Найвища середня заробітна плата за липень цього року зафіксована у сфері фінансової діяльності та державного управління.

Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Волинській області.

Липнева заробітна плата штатних працівників області становила 2526 гривень, що в 2,3 рази вище рівня прожиткового мінімуму (1102 гривні). Також заробітки волинян збільшились, порівняно з червнем на 0,6%.

З початку року кожному найманому працівнику нарахували в середньому по 2274 гривень, що на 18,9% більше, ніж рік тому.

У сфері фінансової діяльності зафіксована найвища середня заробітна – 5353 гривень у місяць. Немало отримують і працівники державного управління – 3470 гривень щомісяця. На третій сходинці робітники промислового сектору економіки із зарплатнею у 2857 гривень. Останнє місце, за показниками статистики, традиційно у працівників сільського господарства та пов’язаних з ним послуг - 1693 гривні у місяць.

Хоча заборгованість з виплати заробітної плати скорочується, однак більше тисячі волинян недоотримали в середньому по 2539 гривні. Всього на кінець липня заборговано 5,4 мільйони гривень, з них половина боргу належить економічно неактивним підприємствам, включаючи збанкрутілі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
клоуни! яка державна служба! я в суді працюю, зімною працюють люди в яких за пелчима по 20 років стажу а заробітна плата 1100 гривень в місяць! яких 3-5 тисяч де ви таке бачили?
Відповісти