Росіянин хотів перевезти через кордон колекцію старовинних предметів. ФОТО

Росіянин хотів перевезти через кордон колекцію старовинних предметів. ФОТО
Учора, 10-го травня, у пункті пропуску «Городище», що на українсько-білоруському кордоні, прикордонники Луцького загону спільно з працівниками митниці запобігли незаконному переміщенню предметів, які можуть становити культурно-історичну цінність.

Для оформлення виїзду з України смугою руху «зелений коридор» прибули два мікроавтобуси. За наявною оперативною інформацією було прийнято рішення поглиблено оглянути транспортні засоби, - повідомляє Державна прикордонна служба України.

У ході огляду одного з мікроавтобусів серед речей пасажира, громадянина Росії, оглядова група виявила 66 предметів - книги, столові прибори, вази, ікону, театральні біноклі, праску, монету тощо, які можуть становити культурно-історичну цінність.

Власник виявлених предметів 34 найменувань, громадянин Росії, пояснив, що речі належали його матері, яка проживала у місті Львів, та після її смерті він вирішив перевезти все до себе, навіть нібито не підозрюючи про якусь цінність цих предметів.

За фактом виявленого кримінального правопорушення за ст. 201 КК України «Контрабанда» було направлено повідомлення в УСБУ Рівненської області для подальшого провадження.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росіянин хотів перевезти через кордон колекцію старовинних предметів. ФОТО
11 травень, 2016, 12:57