Як кандидати в нардепи на Волині День Незалежності святкували. ФОТО

Як кандидати в нардепи на Волині День Незалежності святкували. ФОТО
Волинські кандидати в нардепи у День Незалежності тішили земляків виступами зірок, критикою влади та даруванням ікон.

Про це в публікації від 28 серпня повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Упродовж святкових вихідних, з 23 до 26 серпня, у Волинській області пройшли масові заходи, присвячені Дню Прапора та Дню Незалежності України. Кандидати у нардепи не втрималися, щоб не використати таке скупчення людей, аби зайвий раз нагадати про себе.

23 серпня

Так, 23 серпня у Районному будинку культури смт Ратне відбулася зустріч керівництва місцевої влади (голови РДА та районної ради) із місцевими жителями. До них приєдналися також і кандидати в нардепи. Спершу із вітальним словом виступив голова Ковельської РДА, депутат Волинської обласної ради, кандидат у нардепи по виборчому округу № 21 Іван Смітюх. Щоправда, від нього не звучало закликів голосувати за когось чи проти. Після цього до ратнівчан вийшов депутат облради, кандидат в нардепи по тому ж округу від ВО «Батьківщина» Ігор Гузь, промова якого була більш емоційною та пронизана критикою нинішньої влади через прийняття «мовного» закону. Згадав Гузь і про Юлію Тимошенко та її перебування за ґратами. Після закінчення урочистостей при виході із приміщення представники Гузя роздавали його агітаційні листівки.

Того ж дня у місті Ковель (центр виборчого округу № 21) також відбувалися схожі урочистості, але жодного кандидата у нардепи там не було. Проте після завершення святкувань діти роздавали безкоштовні примірники газети «Волинський репортер» з позитивною інформацією про молодого політика Володимира Гавриша, якому ЦВК відмовила у реєстрації кандидатом. Постанову ЦВК він оскаржував у суді.
Тим часом кандидат від Об’єднаної опозиції Ігор Гузь провів у місті зустрічі із виборцями у дворах житлових будинків, де він виступав та розповсюджував агітаційні газети.
24 серпня

Найбільш активні 24 серпня були кандидати в нардепи по 22 виборчому округу, що в місті Луцьку.

У смт Шацьк відбувалися спортивні районні змагання серед кращих футбольних команд. Зі слів місцевих жителів переможців нагороджували представники кандидата-самовисуванця по округу № 21 Степана Івахіва.

У Володимир-Волинському окрузі № 19 найактивнішим виявився самовисуванець Геннадій Частяков.

Саме його наметів та агітаторів було найбільше у містах Володимирі-Волинському та Нововолинську у святкові дні. У День Незалежності у Володимирі-Волинському та Нововолинську в кінотеатрах було показано фільм «Україна. Точка відліку», на перегляд якого усіх бажаючих запрошували агітатори Частякова.

Ввечері, 24 серпня, у Володимирі-Волинському також відбувся виступ квінтету хору імені Верьовки та запуск повітряної кулі з прапором України. Захід пройшов на центральній площі міста за сприяння Геннадія Частякова. На запрошення кандидата до Нововолинська та Володимира-Волинського також приїхав козацький табір.

25 серпня

За сприяння Бориса Загреви, самовисуванця по округу № 20 в честь Дня Незалежності 25 серпня у місті Рожище та 26 серпня у місті Горохів відбулися концерти Ніни Матвієнко, гурту «Кобза» та Руслани Шевельової. Наприкінці обох заходів на сцену піднімались сам кандидат у нардепи, його довірені особи та керівники міст (у Рожищах – мер Афган Алієв та селищний голова смт Турійськ Олексій Безсмертний, у Горохові – мер Віктор Годик). Прямої агітації зі сторони посадовців не було: вони подякували Загреві за організований концерт. Щоправда Годик відзначив тісну співпрацю із кандидатом та висловив надію на подальший розвиток відносин, після чого подарував Борису Загреві та Ніні Матвієко ікони. Борис Загрева у свою чергу подякував артистам за виступ і привітав всіх присутніх зі святом.

В суботу 25 серпня у Нововолинську (21округ) відбувся музичний фестиваль «Перлина заходу». Заснував і підтримує його проведення депутат Волинської обласної ради Євген Недищук, який на сьогодні є кандидатом в депутати від Української народної партії. У селищі Жовтневому також пройшов музичний захід «Надія України» за участі цього кандидата.

Того ж дня кандидат-самовисуванець Ігор Єремеєв у смт Маневичі та м. Ківерці організував концерти гуртів «Село і люди» та «С.К.А.Й.». 26 серпня такі ж концерти пройшли й у смт Любешів та місті Камінь-Каширський.

26 серпня

На урочистостях з нагоди Дня міста, які проходили у Нововолинську 26 серпня, побували кандидати-самовисуванці Сергій Ковальчук та Валерій Діброва.

Проте слова їм не надали. Натомість після вручення грамот і відзнак головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком відбувся виступ Національного академічного народного хору імені Григорія Верьовки. Вже під час самого концерту перед сотнями нововолинців виступив кандидат Геннадій Частяков, штаб якого і був організатором даного дійства. Також цей кандидат привіз до Нововолинська гурт «Скрябін», який виступав ввечері цього ж дня.

26 серпня святково було й у селі Привітне Локачинського району (20 виборчий округ), яке відзначало свій День народження. Привітати сільських жителів туди приїхав кандидат Володимир Красуля. Він взяв безпосередню участь в заході: співав разом із гуртом «Волинські патріоти». Під час виступу його колеги вітали селян зі святами та закликали голосувати за нього на виборах. Пізніше селян привітали очільники району. Після них на сцені з привітаннями вийшов і кандидат Борис Загрева.

В той же день до Старої Вижівки (округ № 21) завітав кандидат у народні депутати України Степан Івахів.

Упродовж усього дня аж до глибокої ночі за його сприяння відбувався ряд заходів спортивного та культурно-мистецького напрямку, що зібрали близько тисячі людей. Увечері під час виступу народного артиста України Павла Дворського на сцену вийшов голова Волинської обласної спілки воїнів-афганців Григорій Павлович та подякував кандидату Івахіву за пам’ятник воїнам-афганцям. Також він озвучив, що подібний пам’ятник буде у вересні й в Ратнівському районі і вручив від спілки Степану Івахіву медаль «За звитягу», за вагомий внесок у афганський рух на Волині. Біля збудованої сцени майоріла велика кулька білого кольору, на якій було написано «Івахів Степан Петрович». Людям роздавались кульки, кепки та теніски білого кольору з надписом «День Стара Вижівка 2012».

За організоване свято селищний голова Старої Вижівки Микола Залевський подякував благодійному фонду «Патріот Волині» і особисто кандидату у народні депутати Івахіву та подарував йому картину. Окремо подякував селищний голова за котли та вікна.

«…тільки на Старовижівщині мені перший раз подарували коровай, перший раз заспівали настоящу волинську пісню, наливали хлібної самогоночки…», - дякував старовижівчанам кандидат Степан Івахів, зазначають автори публікації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«…тільки на Старовижівщині мені перший раз подарували коровай, перший раз заспівали настоящу волинську пісню, наливали хлібної самогоночки…», - дякував старовижівчанам кандидат Степан Івахів, зазначають автори публікації. Гарна цитата. Вдумайтесь, реалізація Закону в дії. одночасно українська і російська мови. Суржик звучить дуже смішно
Відповісти
Івахіву і справді "дякували" ті жителі, чиї будинки прилягають до площі Миру, де всуперч рішенню селищної ради івахівці встановили сцену. Майже протягом усього днямузика гриміла так, що піднімався тиск у старших людей, маленькі діти не могли заснути. Справді свято "вдалося", особливо після масних потоків похвальби на адресу "мецената і благодійника".
Відповісти
Останні новини
Як кандидати в нардепи на Волині День Незалежності святкували. ФОТО
28 серпень, 2012, 13:25