У Росії мегаскандал через «Євробачення»

У Росії мегаскандал через «Євробачення»
До фіналу «Євробачення» залишається всього кілька днів. Напередодні ж омріяного конкурсу в Росії стався скандал, який серйозно похитнув позиції країни.

Одного з п'ятьох членів національного російського журі «Євробачення» - співачку Анастасію Стоцьку - організатори заходу виключили зі складу журі, а її голосування визнали недійсним, - повідомляє "Live Journal".

Раніше користувачі мережі і журналісти викрили Стоцьку в порушенні правил голосування національного журі «Євробачення» - співачка транслювала суддівські дискусії на сервісі Periscope.

Зокрема, коментувала виступи учасників з Нідерландів і Вірменії. Номер голландського співака Дауе Боба вона назвала гарненьким, а про номер вірменки Івети Мукучян відгукнулася так: «У мене чоловік вірменин, я за вірменів!».

Користувачі звинуватили співачку в порушенні принципу таємності процедури голосування.

Наслідки не забарилися - Європейський мовний союз (EBU) вчора визнав недійсним голосування члена російського журі «Євробачення» Анастасії Стоцької. Організатори конкурсу відзначили, що провели розслідування інциденту і з'ясували, що співачка дійсно порушила правила.

Сама Стоцька спершу не хотіла визнавати порушень. «Нам сказали, що не можна оприлюднювати результати, чого я, власне, і не робила. Я зняла себе на відео і виклала в блог без злого умислу з метою популяризації конкурсу », - розповіла співачка РІА Новини.

Однак пізніше Стоцька визнала свій вчинок дурницею. За словами співачки, найбільше її хвилювало те, що через її дії могли дискваліфікувати Сергія Лазарєва,який представляє Росію.

«Зараз я видихнула і рада, що його не зачепили санкції. Я вболіваю за нього, він гідний першого місця », - заявила, налякана скоєним, співачка.

Створену любителькою соцмереж проблему врегулювала російська компанія RTR (телеканал «Росія»). Під час переговорів з організаторами конкурсу саме вона виступила з ініціативою про виключення співачки зі складу журі.

Голос Стоцької не буде врахований під час підрахунку результатів. Решту ж членів національного журі - композитора Генадія Гладкова, телеведучих Липу і Оскара Кучеру, а також музиканта Дениса Майданова - ці заходи не зачепили.

Більше того - Росії надається можливість вибрати нового члена журі до фіналу конкурсу, який відбудеться 14-го травня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я вважав, що "мега", це щось важливе. Бачу, що це слово присвоїли, аби привертати увагу до всякого нікому не цікавого і не важливого непотрібну.
Відповісти
Я б навіть сказав "гіга", а може й (навіть страшно подумати) "тера"скандал. )))))))
Відповісти
"Гіга" то святе і пищится з великої букви.
Стьопа Гіга.
То святе.
Відповісти
чому ж? важлива подія для тих кого не коробить слухати щоденне євробачення в маршрутках.
Відповісти
А наші підхоплюють аби що і друкують :) А ця "історія" ще перед півфіналом була і вже все зам'яли! Перевіряйте спочатку те, що друкуєте! :)
Відповісти