Українська розвідка: пияцтво, дезертирство і СНІД - життя бойовиків на Донбасі

Українська розвідка: пияцтво, дезертирство і СНІД - життя бойовиків на Донбасі
Головне управління розвідки Міноборони України щодня готує зведення із зони Антитерористичної операції, які не поступаються гостросюжетним романам.

Видання 112.ua відтворило картину того, що відбувається на Донбасі за повідомленнями розвідки за останній місяць.

У лавах бойовиків, серед яких більшість російських кадрових військових, судячи з усього, все погано, вони масово дезертирують, п'ють і бешкетують. Щоб уникнути цього, до них надсилають психологів.

"Для зниження критично високого рівня дезертирства у частинах 1 і 2 АК ЗС РФ заступник командувача по роботі з особовим складом Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ВО (Ростов-на-Дону) полковник ЗС РФ Олег Канчура розпорядився направити в 7 омсбр (Дебальцеве) 2 АК, а також у 5 омсбр (Донецьк) та 9 ошмсп мп (Новоазовськ) 1 АК мобільні групи психологів для проведення тестування та заходів психологічного впливу".

Розвідка повідомляє, що пияцтво і наркоманія призводять до небойових втрат. Бойовики розбивають техніку в ДТП, а також ранять себе зі зброї. Російські військові демонстративно розпивають алкоголь, щоб повернутися в РФ.

"З метою прискорення процесу розгляду рапортів на звільнення і повернення в Росію російські військовослужбовці вдаються до демонстративного зловживання спиртними напоями, у т. ч. під час несення служби зі зброєю".

Така поведінка наштовхується на опір місцевих жителів. Періодично вони бунтують і влаштовують бойовикам "темну".

Наприклад, в окупованому Свердловську місцеві жителі побили бойовика, який, "перебуваючи в нетверезому стані, намагався вчинити стрілянину в бік густонаселених районів міста на честь травневих свят".

У Новоазовську незадоволені рибалки замотали сепаратистів в сітки та спробували втопити.

Двоє військовослужбовців мінометного взводу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), "виконуючи наказ командира полку полковника ЗС РФ Д. Бондарєва (прізвище прикриття Коваленко) щодо розширення скоромного пасхального меню, здійснили обстріл приватного ставка з міномета для вилову приглушеної риби". У відповідь на це обурені рибалки Новоазовська "замотали російських військових мародерів у рибальські сітки і намагалися їх втопити".

У Комінтерновому люди протестували проти безкарності бойовиків, які зламали руку вчительці, коли та намагалася перешкодити їм виносити майно.

А ось на території перевальської гімназії №1 обладнали парк військової техніки, де є танки і бойові броньовані машини, а в підвалах - склади з боєприпасами. При цьому, в одному з корпусів гімназії триває навчальний процес.

За словами представника ГУР Вадима Скібіцького, у складі бойовиків воюють люди, які відбували покарання за гратами і психічно неврівноважені. Один з таких "героїв" - командир 7 осмбр Олександр Бушуєв. Це той самий чоловік, який має погану славу серед підлеглих і товаришів по службі в зв'язку з приниженнями і застосуванням фізичного насильства. Улюблене заняття полковника Бушуєва – для виконання гімну Росії вишикувати особовий склад в протигазах на плацу в нічний час.

Плюс до всього в рядах бойовиків почав поширюватися ВІЛ/ СНІД. За квітень цей діагноз підтверджено у трьох військовослужбовців, тому командування вирішило перевірити весь особовий склад бригади на наявність захворювання.

Також бойовики ріжуть на метал обладнання заводів. У РФ вивозиться обладнання Алчевського металургійного комбінату, а також обладнання "Шахти 2-біс" колишнього Микитівського ртутного комбінату.

"У разі припинення роботи насосів для відкачування води на зазначеному об'єкті, можливо обвалення русла водопроводу "Сіверський Донець – Донбас", що, в свою чергу, призведе до припинення поставок питної води на більшу частину Донецької області, її забруднення ртутною породою і затоплення прилеглих до підприємства селищ Ртутний, Мічуріне і Бесарабка".

Крім п'янок і мародерства, бойовики періодично проводять навчання.

6 травня в районі Сєдового вони відпрацювали висадку десанту на необладнане узбережжя. Залучалися 20 військовослужбовців і чотири судна з так званої "Азовської флотилії". Усього в її складі - 7 баркасів і катерів, відібраних у місцевих жителів і обладнаних 12,7-мм кулеметами "Утьос" і 82-мм мінометами.

У районі аеродрому Джанкоя бойовики відпрацювали захоплення найбільш важливих військових/цивільних об'єктів на території півдня України. Російські військові використовували парашутні системи типу "крило", що дозволяють десантуватися в умовах обмеженої видимості і по наведенню за радіомаяком.

Ешелони з технікою та пальним прибувають на окупований Донбас щодня, у всякому разі, про це постійно згадується в зведеннях. Техніку перекидають в Харцизьк, Краснодон, Ровеньки, Дебальцеве. Танки, артилерійські системи калібром понад 100 мм і 122-мм РСЗВ "Град" помітили в районах Зайцевого, Горлівки, Стаханова, Ясинуватої та Донецька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хворенький трошки(
Відповісти
Не зрозуміло: якщо там, у сепарів, все настільки погано, такий жахливий роздрай, ніхто воювати нехоче, всі п'яні і неуправляємі, всі дизертири, тому чоу наша армія досі їх не знищила? Тим паче, що наші військові, як запевняє наше ТБ, всі як один рвуться до бою, всі завзяті патріоти, які тільки і мріють про те, коли їм дадуть наказ іти вперед! Щось тут до купи не зростається, щось тут не логічно, десь тут є брехня. Хтось може щось пояснити?
Відповісти
Останні новини
Українська розвідка: пияцтво, дезертирство і СНІД - життя бойовиків на Донбасі
11 травень, 2016, 23:29