Археологи повідомили, хто «кришує» мародерів з металодетекторами

Археологи повідомили, хто «кришує» мародерів з металодетекторами
Волинські археологи ставлять під сумнів доцільність функціонування у рівненському селі Пересопниця «Культурно-археологічного центру», директор якого нібито сприяє мародерам з металодетекторами.

Про це 28 серпня повідомили в прес-центрі ДП «Волинські старожитності».

«Задекларовані минулого року широкі археологічні дослідження на території літописного міста Пересопниці втілилися лише в будівництво архітектурно-жахливої будівлі (музейного комплексу) та проведенням дешевих фестивалів-клоунад на території села», - йдеться у повідомленні прес-центру.

2011 року керівництво ДП «Волинські старожитності» пішло на зустріч керівництву Рівненської облдержадміністрації і не зупиняло будівництва, а в авральному порядку проводили рятівні археологічні роботи на місці земляних робіт. Авансом археологам пообіцяли функціонування постійнодіючих археологічних експедицій на унікальних пам'ятках в районах Пересопниці.

Однак новий директор так званого «КАЦу» Микола Федоришин вирішує лише власні господарські питання, як, наприклад, будівництво особистого житла поруч із городищем. В жахливому стані перебувають і знахідки, передані до фондів музею археологами минулого року: після так званої «реставрації» навіки втрачена унікальна давньоруська бронзова булава, йдеться в повідомленні.

На території села «орудують» мародери з металодетекторами, яким усіляке сприяння в роботі надає Федоришин. Такий стан справ викликає справедливе обурення археологів, які бажають проводити на території пам'ятки фахові археологічні розкопки, кажуть у ДП «Волинські старожитності».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прокуратура для чего? Пишите.
Відповісти
В час тотального мародерства Федоришин - кишеньковий злодій, не більше.
Відповісти
Знахір, то що бути кишеньковим злодієм - це вже варіант норми?
Відповісти
Дійсно, треба ту "жахливу" будівлю знести разом з фундаментом ! І по цимбалах , що музей дав роботу і кормить третину населення села... Жаль тільки відвідувачів, особливо дітей звідусіль, які в музеї хоч трохи долучаються до славетної історії предків. Та і фестивалів ("дешевих клоунад") їм не треба - хай п,ють пиво і крутять коровам хвости !
Можу також зрозуміти ДП «Волинські старожитності» , які пішли на зустріч і ... дозволили Президенту України відкрити цей комплекс! І звичайно - жаль цих "обурених археологів", яких якісь здичавілі мародери не підпускають до археологічних досліжень.

З.І. Стаття однозначно замовна , страждає відвертою однобокістю і брехнею і ...смердить !!!
Відповісти
Останні новини
Археологи повідомили, хто «кришує» мародерів з металодетекторами
28 серпень, 2012, 14:49