Американець хоче судитися з рівненськими бізнес-партнерами

Американець хоче судитися з рівненськими бізнес-партнерами
Президент американської корпорації «Lawrence Gas&Oil, Inc» Ісак Каліхман звернувся з позовом до суду на рівненських бізнес-партнерів, котрі у 2012 році незаконно виключили його із засновників українського товариства «Нерудтехпром Лтд», а статутний капітал поділили.

Бізнесмен відновив у судах законні права й вимагає стягнути з них за моральну шкоду 300 тисяч гривень. Торік він відсудив у своїх рівненських партнерів $359 тисяч кредитного боргу, - повідомляє "Волинське Агентство Розслідувань".

У березні 2012 року рівненські партнери виключили Ісака Каліхмана із засновників ТОВ «Нерудтехпром Лтд», а статутний капітал товариства в 930 тисяч гривень розподілили між собою. На той час ця сума становила понад $115 тисяч. Американець оскаржив такі дії в суді й в серпні 2012 року Господарський суд Рівненської області визнав рішення загальних зборів товариства недійсним. Остаточну крапку в тяжбі поставив у вересні 2015 року Вищий господарський суд України.

«Суд встановив, що мене виключили з учасників товариства безпідставно й незаконно. Практично, упродовж 2012-2016 років мене протиправно позбавили права участі в управлінні бізнесом в який я інвестував понад $1 мільйон. За цей час товариство з успішного підприємства, яке займалося, зокрема, готельним бізнесом, мало не перетворилося на банкрута. Однак, мова йде не тільки про матеріальні втрати, а й моральні збитки, які мені довелося понести», – пояснює Ісак Каліхман, президент американської корпорації «Lawrence Gas&Oil, Inc”.

Американський бізнесмен подав на колишніх партнерів позов до суду й вимагає стягнути з них за моральну шкоду 300 тисяч гривень.

«Ісак Каліхман має добру ділову репутацію й дорожить нею. Протиправні дії партнерів завдали йому не тільки фінансових витрат, пов’язаних із перельотами й проживанням в Україні для участі в судах, а й чимало переживань, відволікали від ведення бізнесу в США, обмежували спілкування з родиною.

Суму відшкодування в 300 тисяч гривень визначено з врахуванням вимог розумності й справедливості, беручи до уваги тривалість порушення, його повторність, а також фінансові можливості відповідачів», – зазначає адвокат Віталій Кітовський, котрий представляє інтереси американського бізнесмена в судах.

Справу розглядатиме Рівненський районний суд. Засідання призначили на п’ятницю 20 травня.

Нагадаємо, що ТзОВ «Нерудтехпром» було створено в 2000 році. Його засновниками, окрім американського бізнесмена Ісака Каліхмана, стали Павло Євгенович Кучерук, син головного лікаря Рівненської центральної міської лікарні, та Олег Васильович Сухляк, батько 33-річного головного лікаря Здолбунівської ЦРЛ, депутата Рівненської облради від ВО «Батьківщина».

Американська компанія Ісака Каліхмана тоді позичила українським партнерам понад $1 млн. За ці гроші збудували під Рівним на міжнародній трасі Київ-Чоп автозаправну станцію та готель. Однак, повернення від рівненських партнерів $359 тис. боргу американцю довелося добиватися через суд. У рахунок погашення кредиту корпорація Ісака Каліхмана може забрати й майно українського підприємства, зокрема, готель у селі Біла Криниця під Рівним.

До слова, на Волині теж були випадки, коли іноземним інвесторам доводилося через суд добиватися справедливості через дії місцевих бізнесменів. Така історія сталася з підприємцем із Бельгії Крістофом Конінгсом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
каліхман - чисто техаське прізвище)
Відповісти
ага, а коля - чисто вулинське імя конюха
Відповісти
ще кайзер Вільгельм казав, що всі домовленості з росією не варті паперу, на якому вони написані. а домовлності з УРкаїнськими вшивими бізнесменами не варті навіть брехливого повітря, яке вони видихають
Відповісти
Останні новини
Американець хоче судитися з рівненськими бізнес-партнерами
12 травень, 2016, 20:51