Українські музиканти створили етнічний кавер на пісню Джамали

Українські музиканти створили етнічний кавер на пісню Джамали
Хлопці зіграли композицію на національних інструментах.

Троє українських музикантів - Ярослав Джусь, Максим Бережнюк та Валентин Богданов - зіграли етнічний кавер на пісню Джамали "1944" напередодні півфіналу Євробачення. З цією піснею співачка представлятиме Україну. Хлопці ж зіграли композицію на бандурі, дудці, дримбі, сопілці та джембе. Про це повідомляє Bandurastyle.

Ролик до пісні зняла Оксана Боровець, арт-директор проекту Bandura Style, що займається розвитком бренду бандури.

"Ми прагнули відобразити культуру кримських татар як зсередини, так і зовні. У кожного народу є сакральні речі, які без слів показують все, що довелося пережити і зберегти протягом століть. Це музика, народна творчість, традицїї. Звучання бандури, яка свого часу була маркером української національності, на нашу думку, підкреслила у пісні Джамали прагнення та право кожної людини до вільного життя", - розповіла вона.

Участь в проекті взяв також кримськотатарський кераміст Рустем Скібін, який свого часу був змушений переїхати з Криму до Києва.

Він створив власний стиль розпису керамічних виробів.

"У світлі останніх подій для нашої культури настали складні часи. Самоідентифікація народу відбувається через традиційну культуру та її носіїв. Джамала своєю творчістю дає надію на те, що всупереч труднощам, наш народ живе, розвивається та ділиться своїми досягненнями зі світом", - сказав Скібін.

Мавіле Яг'яєва у відеоролику до каверу на пісню виконала національний кримськотатарський танок "Хайтарма" з елементами танцю "Тим Тим".

"Я намагалася передати почуття, закладені Джамалою у пісні "1944": емоції юної дівчини, яка не за власною волею залишає Батьківщину і втрачає своїх рідних. Велика подяка Джамалі за чудову пісню і те, що вперше на Євробаченні прозвучить кримськотатарська мова", - зазначила дівчина.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За душу бере! Як тільки ті москалі не знущались над народами. І далі продовжують. Невже це ніколи не скінчиться!!!
Відповісти
Останні новини
Українські музиканти створили етнічний кавер на пісню Джамали
13 травень, 2016, 09:34