Покрокова градація Генпрокурора: навіщо мені юросвіта?

Покрокова градація Генпрокурора: навіщо мені юросвіта?
Рада схвалила законопроект, який дозволяє обіймати посаду Генпрокурора особі без юридичної освіти.

За ухвалення законопроекту №4645 проголосували 258 депутатів за мінімально необхідних 226, - повідомляє "Радіо Свобода".

Законопроект №4645 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України був визначений Президентом як невідкладний. Документ передбачає, що на посаду Генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи у сфері права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі понад п’ять років.

Чинне законодавство передбачає, що на посаду Генпрокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту, має стаж роботи в сфері права понад 10 років.

На думку представників «Блоку Петра Порошенка», законопроект №4645 дає змогу реформувати прокуратуру та завершити розслідування всіх справ щодо Майдану та екс-президента України Віктора Януковича. Так, перший віце-спікер Ірина Геращенко наголосила, що ефективність нового Генпрокурора покаже те, чи розслідує він ці справи. Таку позицію підтримав лідер «Народного фронту» Максим Бурбак.

Проти виступили фракції «Самопоміч», «Радикальна партія» та «Батьківщина», причому однопартійці Олега Ляшка в цей час блокували трибуну і скандували «Ганьба». На думку Ляшка, ухвалений за основу та в цілому закон є узурпацією влади, бо змінює законодавство України на користь однієї людини.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що на посаду Генпрокурора обговорюється кандидатура колишнього голови МВС України, а нині голови парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка, який не має досвіду роботи в органах прокуратури та юридичної освіти. У БПП підтверджували, що не проти кандидатури Луценка на цю посаду.

Зазначимо, єврокомісар із питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган, який перебував у квітні в Києві, наголошував, що Генеральний прокурор повинен мати юридичну освіту.

На такий законопроект наших можновладців українці відповіли карикатурами. Ми ж зробили з них покрокову градацію майбутнього Генпрокурора.









Карикатури взяті з "Радіо Свобода", з соціальної мережі "Twitter", видання "Апостроф", та з офіційної сторінки у "Фейсбук" Георгія Ключника.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки злодії бояться призначення Луценка на посаді генпрокурора. Риги,бютоголові та ляшки верещать в істериці.
Відповісти
а може ще за руль садовити всіх підряд. Для чого посвідчення водія.
Відповісти
Без будь-якої освіти відеооператор Парасюк може писати закони чи інженер Тімашєнка може керувати урядом.
Відповісти
Він уже відзначився великим ПШИКОМ будучи міністром.
Ці усі старі кадри з якими носяться суцільний Гній історії який уже все показав будучи при влваді.
Відповісти
і хірурги будуть без медичної освіти. Ідіотизм в Неньці набирає обертів...
Відповісти
Побачимо його перші діі ,і чи візьметься за розгін того кодла в ГП .
Відповісти
він вже розганяв кодло в МВС: копнув між ноги німецького поліцейського
Відповісти
А чого мого коментарі стерли? Юрком-дурко, він ходить з Річного. Гірше з ним не буде. А нардепи скільки бабла за це голосування підняли. Чого я не балатувався??? Все - по Майданах, - по війнах... А тут, варто було лишень балатнутися і- коси, де не сіяв.
Відповісти
Юрко-приколіст...
Відповісти
Маразм в нашого президента і депутатів. А дійсно, навіщо освіта? Тепер хто ким хоче тим і може працювати без освіти. Можна не напрягатися. А то бідні діти спочатку в школі, потім студенти у внз, а тут раз і сходу генпрокурор.
Відповісти
Країна неляканих ідіотів! Чи ляканих, але все ж таки недостатньо?
Відповісти
Який жах! Влада невважає нас за людей, генпрокурор без освіти, закон надрукували за 20 хвилин, комунальні платежі майже вдвічі підняли, пенсіі та заробітна плата копійки, мільйони в офшорах, а вони либляться на екранах і тиснуть друг другу руки вітаючи з новими посадами. Прикро і страшно.
Відповісти
навіщо юві вуценкові мати освіту ? головне бути кумом президента і справно шкалік на губу заливати
Відповісти
Про яку освіту мова? З чого ви взяли, що в Україні є юридична освіта. Є дипломи про юридичну освіту. Є продажність і цинізм, які формуються ще на першому курсі. ГПУ потребує просто варвара, який має знищити прокуратуру. Не як прокуратуру, а як совково-злодійську контору. Юра підходить на роль руйнівника. Буде різати як скажуть.
Відповісти
Шановні прокурорські!!! Юра - двірник. Він повинен вимести з прокуратури все сміття. Це всі 100%, разом з прибиральницями і двірниками, які також по блату до прокуратури потрапили. А вже інші будуватимуть нову систему, до якої бувшим буде важко влізти, але легко вилетіти. Не думайте, що ви чогось варті. Ви є ніщо, тобто заразою.
Відповісти
Останні новини
Покрокова градація Генпрокурора: навіщо мені юросвіта?
12 травень, 2016, 17:08