Україна боротиметься з офшорами спільно з Англією

Україна боротиметься з офшорами спільно з Англією
Україна буде обмінюватися інформацією щодо власників офшорів з Великобританією та рядом інших країн. Про це в ефірі Громадського розповіла виконавчий директор «Центру протидії корупції» Дар’я Каленюк.

За її словами, сьогодні на антикорупційному саміті в Лондоні 5 країн оголосили про створення «публічного реєстру бенефеціарних власників компаній».

«Україна в цьому є чемпіоном, у нас вже є такий публічний реєстр. Але, коли будуть такі ж реєстри в інших країнах, тоді ми зможемо верифікувати інформацію в нашому реєстрі. І якщо інформація не буде співпадати, наприклад, у нас, на Кіпрі та у Великобританії — значить хтось збрехав. І ця компанія має отримати санкції», – розповіла Каленюк.

Водночас Каленюк повідомила, що представники міжнародних організацій висловили стурбованість щодо обрання нового генерального прокурора України.

«Представники на форумі, в тому числі керівник МВФ Крістін Лаґард — вони дуже стурбовані ситуацією зараз в Україні», — додала Каленюк.

Нагадаємо, 643 українських громадян володіють 469 офшорними компаніями. Таку інформацію оприлюднив Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ).

Раніше, (ICIJ) в рамках проекту «Панамський архів» (Panama Papers) опублікував масштабне розслідування про офшори сотень світових політиків, бізнесменів, спотрстменів та діячів культури.

У документах також фігурує і президент України Петро Порошенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна боротиметься з офшорами спільно з Англією
13 травень, 2016, 04:14