Церкву в центрі Луцька будують незаконно, - активісти

Церкву в центрі Луцька будують незаконно, - активісти
Волинські археологи виступають проти зведення церкви Холмської Божої Матері у Луцьку, що на проспекті Волі, адже у ґрунті ніби є пам’ятки 17-19 століть.

Про це повідомили у випуску новин телеканалу «Аверс».

Церкву почали будувати навпроти 4-ої гімназії. Нині тут вже є капличка, а сам храм має постати на схилі.

Настоятель церкви Холмської Божої Матері УПЦ КП Михайло Онищук каже, що нині на території майбутнього храму ведеться випробовування навантаження, які можуть понести ті конструкції, які тут планують встановити.

Такі випробовування необхідні, аби з’ясувати чи зможе ґрунт витримати навантаження під майбутньою будівлею.

Священнослужитель каже, що усі дозволи для цих робіт є. Разом з
тим, голова громадської організації «Громадська Рада Волині» Ігор Левчук стверджує, що роботи на цій території незаконні.

«Представники «Волинських старожитностей», представники Комітету захисту національної спадщини склали акт про незаконне проведення земляних робіт на даній ділянці, він був направлений до облдержадміністрації, і 20 числа було внесено припис про заборону будь-яких робіт на даній земельній ділянці», - розповідає Левчук.

Він стверджує, що заявить у прокуратуру, якщо церква не припинить роботи. Священнослужителі шкідливих дій зі своєї сторони не бачать.

«Мене дуже дивують звинувачування археологів, адже там, де нам можна було зняти родючий шар ґрунту (на це дозвіл є) виявлено, що під родючим ґрунтом не те що немає пам’яток 13 століття чи 17 століття, там є бетон, будівельне сміття. Тобто все те, що, на скільки я розумію, було згорнуте зі схилу при будівництві сходів», - зазначає Михайло Онищук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не тільки археологи проти, а й усі не зазомбовані люди. Але де ви бачили щоб на цих мракобісів в жіночому одязі діяв закон? Закінчать там будівництво - понуть в сусідньому дворі.
Відповісти
Той хворий Левчук дістав уже. Йому документи показують, а він кричить: "Незаконно, незаконно!" - бо йому так не подобається.
Відповісти
Дійсно, вже де не глянь церкви будуються десятками років, чого вартий тільки храм біля там-таму!!!
Відповісти
ПОБУДУЙ ХРАМ У СОБІ І НЕ ШУКАЙ ХВОРИХ. З БУДІВНИЦТВОМ ЦЕРКОВ ЩОСЬ СВЯТИХ ПОМИСЛІВ У ЇХ ПРИХОЖАН НЕ ПОБІЛЬШАЛО.
Відповісти
Ще ніхто не мав щастя, хто виступав проти Церкви. А капличка иам уже давно. Де ти був, Левчук, піарив Палицю?
Відповісти
а чому негатив до Палиці? Палиця не один раз вносив пожертву на будівництво храму, побільше б нам так жертводавців як Палиця.
Відповісти
Причина проста. З будівництвом церкви, скажімо, "крємльовської божої матері" не було б жодних проблем. Впевнений.
Відповісти
Я не проти церков але НАХОЛЕРА її пхати посеред міста та щей навпроти школи???? повний маразм!!! Проти цієї задумки, і капличка там також не в тему!!! Якби був протест проти неї - пішов би не роздумуючи!
Відповісти
А Ви, Тарасе, не знаєте, що колись там була капличка, але більшовики її знесли. І якщо я не помиляюся, то на початку 80-х минулого століття. Але вас, мабуть, тоді ще не задумали.
Відповісти
Просто, якби це був московський патріархат, то ніякі Левчуки б там не влазили. Їх би зразу анафемою "накрили". А так, як це Київський, тобто ворог Москви, то відповідно - "вігвам"...
І краще хай церква навпроти школи стоїть, може хоч хтось подивиться і подумає, що є БОГ, а відтак і побоїться гадості робити. Тож нічо, що "Кораблик" там поруч є!!! І ніхто не кричить, що дітей до ... штовхають там...
Відповісти
Ага, если детям в головы не вдолбили, что понятие совести, этики и высокой морали могут существовать и без вмешательства Бога, а делая гадости, человек прежде всего отвечает перед собой и своим окружением, а не перед Богом, - то, может, вид храма и вселит страх в тёмные души.
Відповісти
21 век за окном - а они церкви у домов выстраивают! Стройте на здоровье, но зачем делать это на территории, которые могли быть заполнены детскими площадками, или на которых можно было высадить деревья. Это никак не портило бы ландшафт.Вам мало церквей? Или вот эта церквушка, что возле ВНУ должна быть? Что она там будет делать, если её всё же построят?! Церковь вообще должна быть отделена от других интститутов, а у нас средневековье в этом плане. Удачи родному городу в обустройстве!
Відповісти
Михайло Онищук - священик, який має свій бізнес. І матушку-актрису. Тьху. Противно. Тільки ідіоти можуть говорити, що проти церкви йти не можна. Церква зажерлася, попи - роз'їлися. А люди мають бути телятами, чи як? То нехай той, хто вважає себе стадом, далі годує зажерливих попів, а ті нехай розростаються далі. Питання церкви і Бога - різні питання. Проти церкви - це не проти Бога. Ісус теж розганяв непотріб.
Відповісти
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3661910546478&set=p.3661910546478&type=1&theater :)
Відповісти
Попи і церква, попи і віра, Бог і попи - поняття різні. Ви йдете до кого? Я йду до Бога. Але й Бог сходить невидимо вас благословити. Та не зможе ж він вас накрити єпитрахиллю і причастити з ложечки. Занадто великі ваші прихоті, що Бог вас причащав. Тому для цього і є священик. Тим більше, коли ви розкажете про гріхи такій самій людині, то потім будете задумуватись, чи знову їх повторювати. Для цього і є священик. Але ви ходіть насамперед до Бога і ніхто вас не образить.
Відповісти
Якщо церква прикриває свої злочинні дії ім'ям Бога - то це дійсно не смішно. Більшого лицемірства годі шукати.
Відповісти
Левчука просто заздрість бере що йому не дістанеться ласого шматочка на гибу його....
Відповісти
Останні новини
Церкву в центрі Луцька будують незаконно, - активісти
28 серпень, 2012, 17:03