На Волині поліція не застосовувала зброю до бурштинокопачів.ВІДЕО

На Волині поліція не застосовувала зброю до бурштинокопачів.ВІДЕО
Учора на сайті місцевого інформагентства була поширена інформація, що «у сутичці з поліцією постраждало п’ятеро волинських бурштинокопачів», яка не відповідає дійсності.

Співробітники поліції під час врегулювання конфлікту, який виник між бурштинокопачами та правоохоронцями зброю не використовували та не застосовували, в тому числі травматичної дії, - повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

Повідомляємо, що 11 травня в селі Судче Любешівського району працівники Служби безпеки України у Волинській області проводили заходи щодо недопущення незаконному видобутку бурштину в рамках кримінального провадження відкритого СБУ. Між силовиками та місцевими жителями під час спроби вилучення знарядь незаконного видобутку бурштину виник конфлікт. З метою його врегулювання на прохання СБУ були залученні співробітники волинської поліції на Національної гвардії. Зокрема, на місце події прибули т.в.о. заступника начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак, начальник Західного територіального управління Національної гвардії України Володимир Гордійчук, керівники Любешівського відділення поліції. Додатково на місце інциденту були направлені спецпідрозділ волинської поліції «Світязь», а також бронетранспортер і 60 військовослужбовців Національної гвардії.

Повідомляємо, що працівники поліції під час врегулювання конфлікту зброю не використовували та не застосовували, в тому числі травматичної дії. До поліції не надходило заяв та повідомлень з приводу отримання громадянами будь-яких тілесних ушкоджень під час врегулювання цього конфлікту. Також ніхто із співробітників поліції не постраждав.

Принагідно нагадуємо, що заняття незаконним видобутком бурштину тягне за собою кримінальну відповідальність відповідно до ст. 240 Кримінального Кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр). Санкція статті,зокрема, передбачає позбавлення волі до 8 років з конфіскацією незаконно добутого та знарядь видобування.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіщо та мова,а швидка бурштин на приймальне возила. ???
Відповісти
А треба вже застосовувати...
Відповісти
Ви краще б легалізували видобуток. Людям все рівно кому платити. Так і державі були б гроші,і люди спокійно заробляли б собі. Але ж у нас мафія кришується Верховною радою,то про яку легалізацію може йти мова. Ті селяни завжди напів голодні сиділи,скільки можна з них знущатися. ..???
Відповісти
Не плутайте - напівп'яні, з напівголодними.
Як правило силовиків зупиняють напроти "розливайки" і зовсім не голодні, а "готові".
Відповісти
Селяни і напівголодні, не сміши, ще такаго в історії не було щоб селяни голодні були.
Відповісти
Останні новини
На Волині поліція не застосовувала зброю до бурштинокопачів.ВІДЕО
13 травень, 2016, 16:03