ЗНО з історії на Волині відбулося з порушеннями. ФОТО. ВІДЕО

ЗНО з історії на Волині відбулося з порушеннями. ФОТО. ВІДЕО
Зовнішнє незалежне оцінювання з історії України відбулось не без порушень як з боку працівників пунктів тестування, так і з боку абітурієнтів. Окремі факти порушення Регламенту роботи ПТ спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували у пунктах проведення зовнішнього оцінювання на Волині. ЗНО з історії України відбулось у п’ятницю, 13 квітня.

Про це повідомляє Волинське представництво Громадянської мережі ОПОРА.

Представники ОПОРИ на Волині здійснювали спостереження у трьох пунктах тестування в обласному центрі (ЗОШ № 9, № 25 та НВК № 26), в ЗОШ № 4 м. Ківерці та ЗОШ № 2 смт Маневичі.

Під час спостереження представники Громадянська мережа ОПОРА уже втретє поспіль виявили ті ж самі процедурні порушення, зокрема, допуск працівників до ПТ без перевірки необхідних документів уповноваженою особою раніше часу, зазначеного у Регламенті. Під час ЗНО з історії України відповідне порушення відбулось у ЗОШ № 26 м. Луцька. Спостерігач ОПОРИ зафіксувала на відео, як у відповідному ПТ о 8:43 перебували інструктори та чергові. При цьому уповноваженої особи у пункті тестування ще не було.

Нагадуємо, що відповідно до п. 1 Розділу VI Регламенту, допуск до пункту ЗНО працівників та осіб, уповноважених на здійснення спостереження або контролю за проведенням зовнішнього оцінювання, розпочинається за дві години до його початку.

Грубе порушення було другий раз поспіль зафіксовано в одному з ПТ м. Луцька, коли чергова під час безпосередньо тестування користувалась мобільним телефоном, що категорично заборонено Регламентом. Спостерігач ОПОРИ відповідний фат зазначила у Протоколі про завершення процедури проведення ЗНО.

Відповідно до п. 8 Розділу IX Регламенту працівникам пункту ЗНО під час проведення зовнішнього оцінювання забороняється користуватися мобільними телефонами, персональними комп’ютерами, електронними приладами, друкованими, рукописними та іншими матеріалами, що не передбачені процедурою проведення зовнішнього оцінювання.

Під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання з історії України було також виявлено один факт вилучення учасника тестування з ПТ. Під час контрольної перевірки за допомогою металодетектора у абітурієнта було знайдено мобільний телефон. Відповідний інцидент трапився у ЗОШ № 9 м. Луцька. Щодо цього випадку було складено Акт про порушення.

Крім того, спостерігачем зафіксовано випадок появи учасника ЗНО на пункті тестування без документа, що посвідчує особу (паспорта). Під час перевірки документів працівниками пункту тестування (ЗОШ № 25 м. Луцька), абітурієнт пред’явив водійські права та копію паспорта. Його допустили до складання тесту, що також є порушенням «Регламенту роботи пунктів тестування у 2016 році».

У п. 2 Розділу VIII Регламенту ідеться про те, що учасник для допуску до пункту ЗНО має пред’явити: сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, паспорт або інший документ, назва, серія (за наявності) та номер якого зазначені в Сертифікаті та запрошення-перепустку для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Копії Сертифіката, паспорта або іншого документа, назва, серія (за наявності) та номер якого зазначені в Сертифікаті, не дають права на допуск учасника до пункту ЗНО.

Загалом, особливістю зовнішнього незалежного оцінювання з історії України у Волинській області стала досить висока явка абітурієнтів – 97%





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗНО, історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЗНО з історії на Волині відбулося з порушеннями. ФОТО. ВІДЕО
15 травень, 2016, 11:03