Президент шукає кошти на відновлення Донбасу

Президент шукає кошти на відновлення Донбасу
Донбас відновлюватимуть за кошти спецфонду.

Про це повідомляється на офіційному сайті Президента України.

Президент повідомив, що триває робота з формування спеціального фонду, кошти якого будуть спрямовані на відновлення Донбасу.

«Мною була проведена нарада по формуванню значних коштів, як з Державного бюджету України, так і донорської допомоги наших країн-партнерів та міжнародних фінансових організацій. 500 мільйонів від Німеччини, 200 мільйонів – з Європейського банку реконструкції і розвитку, 200 мільйонів – Європейського інвестиційного банку, значні кошти від країн великої сімки, ООН», - сказав Петро Порошенко.

За словами Глави держави вже складено пооб'єктний перелік напрямків використання донорської допомоги, відновлення зруйнованого війною житлового фонду. Серед першочергових завдань – відновлення зруйнованої інфраструктури, включаючи об'єкти водопостачання, енергопостачання, мостів.

«Вже завершено фінансування проектних робіт і можемо представляти проекти нашим партнерам», - констатував Президент.

Відновлення Донбасу є ключовим напрямком повернення державного суверенітету над окупованими територіями, переконаний Глава держави.

«Весь Донбас, вся Україна і весь світ повинні бачити першочерговим пріоритетом всієї державної влади України відновлення Донбасу. Всі бачать різницю ставлення до людей тут і там, всі бачать як ми будемо відновлювати і вже відновлюємо нормальне життя людей і до чого призвела так звана «русская весна», або «русский мир», - наголосив Президент.

Як приклад поступового відновлення звільнених територій, Петро Порошенко назвав відбудову житлових будинків у Миколаївці Донецької області, відкриття школи у Святогірську, яке відбудеться сьогодні. Президент також висловив побажання, щоб символом відновлення мирного життя стала і робота нової патрульної поліції у Краматорську та Слов'янську.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
народжений руйнувати - будувати не буде!
Відповісти
вже бруківку на майдані поклав барига і 3.14дар
Відповісти
ми оплачуємо спожитий ними газ,електроенергію, ми й відбудуємо!!!???
Відповісти
А що вiйна вже закiнчилась? Вже можна вiдбудовувати? А народ спитали? А для кого вiдбудовувати? Для тих хто запрошував путiна i вбивав наших хлопцiв. В головах все нормально, чи наглiсть - друге щастя?
Відповісти
Нема там Путiна. Це казки. Вiйну розпочав Турчинов. Руйнують дома правосеки та ЗСУ. Хлопцi пiшли вбивати дiтей Донбасу. Ix вбили. Треба у столицi запитати владу, хто мас зиск з братовбивства? Та в зашмург!
Відповісти
Чувак, вiддери кору з лоба, бо бачу на шляху твоеi голови сосна зустрiлась. I то не одна.
Відповісти
Якщо закiнчились аргументи, так треба одразу хамити росiйским зекiвським сленгом. Хех. Культура так i пре.
Відповісти
А хто тобi сказав, що вони закiнчились? В першому постi пишеш про вiдсутнiсть руки путiна (ще й з великоi букви) на сходi. В другому постi побачив в моiх словах "блатную феню". З зором все добре?
Відповісти
Бреше.
Відповісти
Прохання модераторам! Розгляньте будь-ласка можливiсть публiкувати IP коментаторiв, як на УП. Останнiм часом на даному ресурсi багато "гастей с вастока, слишащих галаса и кармящих всю Украину дерьмом своих коментариев"
Відповісти
навіщо мені "гасті с вастока" як є бендери із заходу?
Відповісти
Якшо на те пiшло, то не " бендери", а бандери. Тупiца кремлiвська!
Відповісти
ти не че ти ЧМО
Відповісти
Міжнародне право нех присудить контрибуцію супостату...
Відповісти
в офшорах нехай пошукає.
Відповісти
барига нову аферу затіяв
Відповісти
Новий дерибан під назвою "відновлення Донбасу". Вже стіну з Росією будували, чи рів копали. І де воно. А кролік сєня доларовий міліардер.
Відповісти
Останні новини
Президент шукає кошти на відновлення Донбасу
15 травень, 2016, 12:04