Європарламент виступив на підтримку кримських татар

Європарламент виступив на підтримку кримських татар
У зв'язку з переслідуванням кримських татар євродепутати закликають ЄС розширити санкції проти Росії.

Європарламент прийняв резолюцію щодо кримських татар, в якій закликає ЄС посилити тиск на Росію і розширити санкції, повідомляє Укрінформ.

"Європарламент строго засуджує рішення так званого верховного суду Криму заборонити Меджліс кримськотатарського народу і вимагає негайно його скасувати", - йдеться в резолюції.

Зазначається, що це рішення кримського суду означає систематичне і цілеспрямоване переслідування кримських татар.

Європарламент закликав розширити список персональних санкцій ЄС проти осіб, причетних до заборони Меджлісу, і звернувся до Європейської служби зовнішньої діяльності з проханням посилити тиск на Росію.

Євродепутати закликали ЄС надати фінансову підтримку Меджлісу, поки він буде перебувати у вигнанні.

Окремо в документі засуджується відвідування без дозволу української влади території анексованого Криму деякими політиками з країн-членів ЄС, включно з членами національних парламентів і Європарламенту.

Європарламент також вкотре закликав владу в Криму пустити на півострів міжнародні організації, а також підтверджуючи свою повну відданість щодо суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності України.

"ЄП вітає українську ініціативу започаткувати міжнародний переговорний механізм у форматі «Женева плюс» щодо відновлення суверенітету України над Кримом, який повинен включати пряму участь ЄС", - зазначено в документі.

Європарламентарі також вкотре закликали Росію звільнити всіх ув'язнених громадян України, переслідування яких є політично мотивованими, в тому числі жителів Криму Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

Нагадаємо, 4 лютого Європарламент прийняв резолюцію щодо Криму, в якій рішуче засудив "безпрецедентний рівень порушень прав людини з боку російської і так званої кримської влади щодо населення Криму, зокрема кримських татар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і що від нього залежить, побалаболить і на цьому все
Відповісти
Останні новини
Європарламент виступив на підтримку кримських татар
15 травень, 2016, 21:27