Щоб вийти на пенсію, доведеться довше працювати

Щоб вийти на пенсію, доведеться довше працювати
Представники фонду приїхали познайомитися з новим урядом і будуть затверджувати програму співпраці.

Експерти в один голос говорять, що шанси отримати черговий транш кредиту високі як ніколи, адже Кабмін підняв тарифи на комуналку навіть більше, ніж цього вимагав МВФ. Між тим від співробітників фонду звучать все нові і нові натяки на те, які такі непопулярні реформи доведеться проводити владі, щоб отримати чергову порцію грошей, - пише Business.ua.

У своєму звіті МВФ написав, що пріоритетними завданнями української влади повинні стати боротьба з корупцією, судова і податкова реформи, реформа управління державними підприємствами, а також пенсійна реформа і продовження реформування енергосектору країни.

Почнемо з останнього. Експерти кажуть, що в енергетичній сфері всі жахи для населення вже закінчені.

"МВФ вимагає спрощення встановлення приладів газового обліку, але до простих людей це вже не має особливого відношення", - каже співзасновник Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

Другий важливий момент - це пенсійна реформа. Як не крути, а виходять на пенсію українці одними з перших в Європі. Якщо вже навіть для німців МВФ видав рекомендацію підвищувати вік виходу на заслужений відпочинок, а там люди працюють до 65 років, то для українців така рекомендація буде й поготів. Правда, німці не особливо залежать від фонду, тому можуть не виконувати його рекомендації. А ось про Україну такого не скажеш.

"Необхідно знизити приплив нових пенсіонерів у пенсійну систему, розглянувши різні варіанти, починаючи з скорочення можливостей для завчасного виходу на пенсію до підвищення загальновстановленого віку виходу на пенсію, як це зробило переважна більшість країн світу", - заявив директор Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Пол Томсен в інтерв'ю одному з інформагентств.

За його словами, необхідність таких рішень продиктована тим, що в Україні занадто велика кількість пенсіонерів на одного працюючого.

Підвищення пенсійного віку було записано в меморандумі минулого Кабміну з МВФ. Там передбачалося підвищення пенсійного віку з 1 січня 2017 року на 6 місяців щороку, поки він не досягне 62 років. Але, як кажуть експерти, не виключено, що Україна підніме пенсійний вік до 63 років за прикладом сусідньої Білорусі.

Правда, ніякої визначеності в цьому питанні поки немає. Швидше за все, підвищення відбуватиметься поетапно і почнеться після того, як остаточно підвищать пенсійний вік для жінок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скоро і на пенсії грошей не хватить. Бо все влада покрала!!!!!!
Відповісти
До пенсії будуть доживати одиниці.Гройсман постарався для МВФ,щоб їм сподобатись.
Відповісти
Щось по віковій статистиці населення цього не видно. Пенсіонери краще живуть, тому що не мають грошей на бухло та іншу шкідливу їжу, яка не належить до українського кухні
Відповісти
А я вам скажу,де взяти гроші.Перевірте інвалідів-групників.У нас 98 проц-це фальшиві групи,які одержують пенсії.Якщо ви піднімете ще вік виходу на пенсію,то хабарники-лікарі ще масовіше будуть давати групи,тобто будуть їх купляти.Чому ніхто не перевіряє фальишвість груп, а це сотні тисяч людей-ось вам еконономія.Або,здорові вполне люди, тобто чуть відхилення в розумі і на тобі,дають дві пенсії ще по догляду-це вже абмурд.За що? Хто буцде на псіхів робити. То ми повинні працуювюати по 45 років,щоб утримувати фальшивих інвалідів,які повинні ще й обовязково працювати-це законом вимагається,псіхів, і цих,що не хочуть працювати, або сидять за кордоном і працюють, а пенсію мають таку ж,як ми що працювали по 40-50 років.Наведіть ,нарешті порядок.А достроковий вихід на пенсію взагалі відманити ментам,прокурорам,пожеженикам,це також повний абсурд.
Відповісти
Сами начинайте. Создайте инициативную группу, зарегистрируйтесь. И вперёд!
Відповісти
Хочу побачити ппацівника МНС,який в 60 років за лічені секунди підіймаєтся по висувній драбині на 8-й поверх.
Відповісти
повністю підримую лучанку
Відповісти
Лучанка пише бред явно. Люди іноді хочуть групу бо не мають за що виживати і на роботу не беруть. І все на бідних людей не треба списувати. Влада краде гроші виводять в обшори, вивозять за кордони на рахунку а винні як завжди бідні люди.
Відповісти
то ви пишете якісь бред - "Люди іноді хочуть групу бо не мають за що виживати і на роботу не беруть", просто такі люди хитрожо...і хочуть за чийсь рахунок жити. багато знаю людей, які сидять на групі працюють на шабашках та за кордоном
Відповісти
Гройсмана нічого не обить для лудей все для європи
Відповісти
То хай беруть фальшиві групи тобто купують, а ми повинні на них працювати-це розумно.Вони умні, а ми дурні.Ні працюйте, а не дурака валяйте. На роботу беруть,тільки тих,хто хоче працювати.Ось німецький завод бере всіх тупих,глухих, аби руки маввсе село,все Полісся там.Хто не хоче вчитися то хай руками робить
Відповісти
ОТличная идея. Оставить в стране 5 миоллионов обслуживающего персонала. Остальных на воне сгноить или в своих оселях тарифом задавить.
Відповісти
Підніміть відразу до 90 років, то дуже зекономити на виплатах пенсії, бо до неї ніхто не доживе.
Відповісти
НАШО вам та пенсія? Поставити будки по місту і 2 рази видавати по лоханці баланди і по черпаку якого пійла . як баба чи дідуган протяне копита забрати хату і вся рехформа. Скачем далі.
Відповісти
я бачу тут не розуміють суті проблеми. Пенсійний вік підвищують для того, щоб 13 млн. працюючих не кормили 15 млн. пенсіонерів. це ж наші гроші вираховуються із зарплат у пенсійний фонд, а також гроші із бюджету, які мали б іти на підвищення зарплат вчителям, лікарям і т.д. І чим більше пенсіонерів тим більше з нас будуть вираховувати і не будуть піднімати зарплати бюджетникам. Це просто замкнуте коло, треба його подолати, щоб потім краще жити. до того ж пенсійна реформа передбачає, що чим більше людина буде працювати тим більшу вона буде отримувати пенсію. А ті хто говорить, що люди рано вмирають, так це проблема самих людей, вони не стежать за своїм здоров'ям. Поїдьте в село і подивіться, що людям по 80, 90 років, а ще самі справляються по господарстві. А в місті деякі молоді люди яким по 20-25 років, а виглядають, як 35-40 річні
Відповісти
Якщо людина 50 років жила в місті,купувала продукти в магазинах і обідала в шкільних,студентських,громадських їдальнях,дихала шкідливими викидами автомобілів і заводів,пила воду з хлорними сполуками з ржавих труб то переїхавши до села може прожити 80 років?Не займайтесь самообманом!!!
Відповісти
А що не так із шкільними та студентськими їдальнями?
Відповісти
Останні новини
Щоб вийти на пенсію, доведеться довше працювати
16 травень, 2016, 08:48