На Волинь приїде Віце-прем'єр-міністр України

На Волинь приїде Віце-прем'єр-міністр України
На Волинь із робочим візитом запросили Віце-прем'єр-міністра України (з питань АТО) Володимира Кістіона, аби проінспектувати хід ремонтних робіт на автошляхах області.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, - повідомляє Волинська правда.

Очільник Волині поінформував про результати робочої поїздки у столицю, де відбулася низка зустрічей із представниками міністерств та відомств.

У ході однієї з таких зустрічей особлива увага була приділена питанням ремонту та відновленню доріг. Тож, у міністерстві готуються до створення Дорожнього фонду, кошти з якого спрямовуватимуть на ремонт доріг. Така ідея, каже Гунчик, з`явилася ще півтора роки тому, нині ж на міністерському рівні її підтримали.

Окрім того, мова йшла про експеримент, який цьогоріч впроваджувався у 4-ох областях держави та у місті Києві. Експеримент стосується залучення коштів митниці, отриманих від виконання планів, на ремонт місцевих доріг. Нововведення виявилося дієвим, а тому в міністерстві прозвучала пропозиція продовжити дію експерименту до 2020 року та поширити його на всі регіони України.

«Вважаю, що даний експеримент - це серйозна фінансова основа для майбутнього дорожнього фонду, де передбачені не тільки кошти з митниці, але й кошти пов`язані з акцизами і митними зборами. Але при обов`язковому співфінансуванні з усіх рівнів бюджетів», - зауважив Гунчик.

Водночас, губернатор Волині повідомив, що запросив Віце-прем`єр-міністра України відвідати нашу область, аби проінспектувати стан виконання робіт на дорозі Луцьк-Львів, ознайомитися із використанням коштів по дорозі Устилуг - Володимир-Волинський та коштів, що надходять за рахунок виконання планів митниці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.