У Луцьку штрафуватимуть пішоходів

У Луцьку штрафуватимуть пішоходів
Лучан, які переходять дорогу в невстановленому місці, або на заборонений сигнал світлофора будуть притягати до адміністративної відповідальності та карати штрафами. Особливо це стосується п’яних пішоходів.

Про це сьогодні, 16 травня, стало відомо під час брифінгу в Головному управлінні національної поліції у Волинській області.

Так, в рамках загальноукраїнського тижня безпеки руху волинські полісмени скликали прес-конференцію, аби розповісти наскільки важливою на дорозі є поведінка не лише водіїв, а й пішоходів.

Начальник сектору оперативної діяльності ГУНП у Волинській області Віктор Главічка пояснив, що основними видами автопригод є – наїзд на пішоходів , зіткнення та наїзд на велосипедистів.

«Останнім часом збільшилась кількість ДТП за вини саме пішоходів. Дуже часто люди раптово виходять на проїжджу частину, здебільшого п’яні. Особливої уваги заслуговує і перехід дороги в невстановленому місці, або на заборонений сигнал світлофора», - пояснив Віктор Главічка.

Відтак, було прийнято рішення про те, аби піших порушників правил дорожнього руху притягувати до адмінвідповідальності.

Луцький патрульний Олександр Лісинський пояснив, що лучан, які будуть перетинати проїжджу частину в невстановленому місці будуть карати штрафом в розмірі від 51 гривні, якщо ж людина буде в стані алкогольного сп’яніння, то розмір штрафу буда вищим – від 170 гривень.

У випадку, коли порушником правил дорожнього руху буде дитина віком до 16 років – до відповідальності притягнуть її батьків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
приведите примеры ваших лидерских качеств
- иногда на пешеходном переходе я иду на красный свет и все берут с меня пример
Відповісти
Це правда! Варто якомусь баранові піти на червоне світло і все стадо валить за ним! Стадний інстинкт непереборний!
Відповісти
фух ужас, вже водіїв би пяних покарали і за цим краще слідкували б а не за пішоходом ловили
Відповісти
водіїв не можна зачіпати. вони слуги народу
Відповісти
Ліпше б за водіями слідкували. Пару днів тому, а точніше у п"ятницю стала свідком, як жінка за кермом mazda cx-7 з номерами 2225 (видно дуже поспішала і мало не зчинила наїзд) не пропустила на пішохідному переході, молоду маму з коляскою, котра вже була на півшляху.
Відповісти
скотська влада. гірше від бандюковича
Відповісти
Мало 51гривні, треба 1051 щоб нога не дрогнулась ступити на червоне світло!і поліцейську машину на перехід біля гостинця, щоб стадо не ходило!!!
Відповісти
Поліція уже облаштувала усі можливі "встановлені місця" ? Ким та де місця встановлені ? "Діяльність " свою показують ....
Відповісти
Останні новини
У Луцьку штрафуватимуть пішоходів
16 травень, 2016, 13:14