Польського консула, який збив жінку, можуть «відмазати», - ЗМІ

Польського консула, який збив жінку, можуть «відмазати», - ЗМІ
Родичі велосипедистки, яку на Волині збив польський консул, не вірять у те, що дипломат буде покараний: за їх словами, це їм дали зрозуміти в прокуратурі.

Про це пише ТСН.

Чоловік постраждалої Анастасії, Ілля, заявляє, що дорога на ділянці, де сталася ДТП, була рівна, пряма і суха.

«До того ж є обмеження швидкості - не більше 60 км на годину! Але я впевнений: поляк мчав на великій швидкості, інакше Настя не отримала б такі важкі травми. З дня аварії минуло три дні, але ніхто з консульства не спромігся запитати, чи жива вона, ніхто не запропонував допомоги. Більш того, коли сестри Насті прийшли в прокуратуру дізнатися подробиці справи, їм там відразу дали зрозуміти, щоб ішли і нічого не просили, тому що поляк - дипломат, і його відмажуть», - сказав він.

За словами Іллі, він не здивується, якщо Настю зроблять винуватою.

«Вже зараз у міліції кажуть, що вона виїхала на зустрічну смугу. Це брехня. Вона їхала в попутному напрямку, причому по грунтовій дорозі, паралельно трасі. Поляк просто зніс її...», - сказав Ілля.

Як зазначає видання, свідків аварії немає: незважаючи на те, що дорога проходить через селище, саме на тій ділянці немає житлових будинків. Найближча заправка - через сотню метрів.

Кілька користувачів місцевого форуму написали в інтернеті, що бачили машину консула незадовго до аварії - вона рухалася зі швидкістю щонайменше 150 км на годину. Але ніхто з них в міліцію з показаннями не прийшов.

«Враховуючи дипломатичний статус консула, ми обмежені в слідчих діях. Ми не могли на місці відразу взяти у нього тест на алкоголь. Ця експертиза має проходити тільки з його згоди, у присутності юриста консульства, перекладача. Поляк не відмовився, добровільно дав свідчення. Чи був він п'яний і з якою швидкістю їхав, ми скажемо пізніше», - розповіли в міліції.

Зараз за фактом аварії порушено кримінальну справу. Але родичі Насті сумніваються, що винуватець понесе відповідальність, тому попросили всіх небайдужих свідків допомогти з'ясувати правду.

Нагадаємо, днями консул Генерального консульства Польщі в Луцьку за кермом «Тойоти» збив 27-літню мешканку селища Голоби, яка їхала по зустрічній. Тепер дівчина перебуває в лікарні в комі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДТП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И не сомневайтесь. У него дипломатический иммунитет.
Відповісти
Останні новини
Польського консула, який збив жінку, можуть «відмазати», - ЗМІ
29 серпень, 2012, 10:25