Відсьогодні в Україні нові тарифи на воду

Відсьогодні в Україні нові тарифи на воду
Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затверджений постановою Національної комісії, 17 травня оприлюднений в «Офіційному віснику України» та набрав чинності.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 10.03.2016 № 302, сьогодні офіційно оприлюднений в «Офіційному віснику України» за № 36, ст. 1430.

Цей Порядок набрав чинності з дня його офіційного опублікування.
Зазначений Порядок визначає механізм формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для суб’єктів природних монополій, які провадять або мають намір провадити господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення, ліцензування якої здійснюється НКРЕКП.

Положення зазначеного документа спрямовані на стимулювання підприємств до зниження енергоємності та оптимізації організації виробничих процесів. Механізм формування тарифів передбачає зниження навантаження на державний бюджет України та одночасно повинен забезпечити стале функціонування підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо положення спрямоване на зниження енергоємності,зниження навантаження на держбюджет, то це значить збільшення навантаження на споживача до сталого функціонування діяльності підприємства. Іншими словами, черговий "кидок".
Відповісти
Економити потрібно, а не лити без потреби воду. Та й поставили на місце тих, хто на хаті організував виробництво, а платив за воду, як населення.
Відповісти
Економити це як не митися, не прибирати. Люди й так економлять вже далі нікуди.
Відповісти
1 метр кубічний- це 1000 літрів!!!Прийняти душ вистачить 50 літрів у день., на місяць це 1.5 куба.Горілка та сигарети в десятки разів дорожче.
Відповісти
А в унітазі достатньо змивати раз на добу.
Відповісти
так в унітаз зливається холодна вода, яка набагато дешевша.
Відповісти
унітаз 6-7 літрів.... 100 ₴ на інтернет не шкода, а заплатити за використану воду жаба душить.
Відповісти
душ не 50, а 80-120 литров, + учесть, что температура горячей воды из крана фактически 40-45 градусов, а не 60, считайте, что моемся только горячей.Итого в месяц на 1 го человека 3 куба типа "горячей" воды. А если в семье ребенок, или 2?
Відповісти
якщо Ви витрачаєте 120 літрів у душі, ну вибачте мене - ви бегемот. Щоб стустити 120 літрів потрібно сильним напором спускати безперервно близько 15 хвилин.
Відповісти
якщо Ви витрачаєте 120 літрів у душі, ну вибачте мене - ви бегемот. Щоб стустити 120 літрів потрібно сильним напором спускати безперервно близько 15 хвилин.
Відповісти