Через 21 рік перерви на екрани повертаються легендарні козаки. ФОТО

Через 21 рік перерви на екрани повертаються легендарні козаки. ФОТО
В Україні складно знайти людину, яка не бачила хоча б однієї серії з легендарного мультиплікаційного циклу «Козаки» режисера Володимира Дахна.

Більш того, головні герої цього серіалу – хитромудрий здоровань Грай, романтичний коротун Око і сором’язливий силач Тур – настільки полюбилися народу, що навіть стали окремим брендом. Усміхнені фізіономії запорожців можна зустріти скрізь: на вуличних графіті, в магазинах на полицях з сувенірами, як малюнки на футболках, - пише Диванна Сотня.

І ось через 21 рік (остання серія циклу «Як козаки в хокей грали» вийшла в 1995-му) браві герої, пригладивши «вуса та оселедці», знову з’являться на екранах. Вже скоро в ефірі каналу «1+1» відбудеться прем’єра нового проекту «Козаки. Футбол», який буде складатися з 26 серій по дві хвилини кожна.

«Заточений» мультсеріал під чемпіонат Європи з футболу, який стартує 10 червня. І, природно, наші козаки будуть подорожувати по місцях прийдешніх футбольних баталій. У нових серіях чубатим героям доведеться пережити безліч пригод.

Повернути культову трійцю на екрани придумав Едуард Ахрамович – генеральний продюсер студії анімації Baraban, яка, власне, і займається виробництвом серіалу. Режисером мультсеріалу (Володимир Дахно помер в 2006-му) стала учениця нашого метра від анімації Давида Черкаського («Острів скарбів») Марина Медведь, а художником виступив Едуард Кирич – творець і художник оригінальних «Козаків». Всього ж над серіалом працює більше 30 осіб.

Старі козаки – герої мальованої анімації, тобто їх створювали вручну на папері, і робив це особисто Кирич. Нові теж «зіскочили» з олівця: «Я малюю їх по-старому, – каже режисер. – А вже потім наші хлопці переганяють їх в комп’ютери, а далі все створюється на машинах». Народжувалися «Козаки» досить швидко: до роботи приступили в жовтні минулого року, а на сьогодні серіал вже повністю готовий до прем’єри.

Ідей і вигадок так багато, що сценарій серій часто листувався від і до. Наприклад, одних тільки варіантів того, як герої пустували в Голландії, було шість. Зміни торкнулися і німецької частини мульта. У перших версіях козаки гуляли близько берлінської стіни і милувалися знаменитим графіті «Поцілунок Брежнєва і Хонеккера». Але в підсумку всі ці варіанти відкинули і вирішили, що наші хлопці повинні познайомитися з місцевими фрау (у білих фартушках, природно) і німецьким пивом.

«Нам важливо було, щоб в кожній серії рівний час було приділено національному колориту, козакам і, звичайно ж, футболу», – каже режисер.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно а травлять наших дітей квадроголовими сімсонами ,давно треба було цей мульт продовжувати
Відповісти
Сімпсонами "травили" нас... Не було нічого іншого... А ось Вас, нажаль, навіть ніде не навчили грамоти...
1. Сімпсони
2. "Квадратоголовими" вірніше було б
3. З розділовими знаками - взагалі проблема...
Вам би книжки читати і грамоти навчатись, а не користуватись "інтернетом"...
P.S. "За" цей мультиплікаційний фільм, але проти коментарів під аналогічними темами...
Відповісти
Та я не буду листи тобі писати,
Бо ти будеш їх на помилки перевіряти.
Вчителька, – мікрорайону нашого жителька
Ти замість того, щоб в кіно піти, –
Сидиш перевіряєш свої зошити.
Відповісти
Останні новини
Через 21 рік перерви на екрани повертаються легендарні козаки. ФОТО
18 травень, 2016, 21:21