Через «Устилуг» намагалися незаконно ввезти товарів на 400 тисяч гривень

Через «Устилуг» намагалися незаконно ввезти товарів на 400 тисяч гривень
Через митний пост «Устилуг» Волинської митниці ДФС п’ятеро громадян України намагалися ввезти під виглядом товарів, що не обкладаються митними платежами, популярну продукцію з текстилю, взуття, одяг і концентрати для парфумів.

Переміщуючись в одному транспортному засобі, п’ятеро волинян подали для митного контролю декларації, відповідно до яких, вони ввозять в Україну наступні товари: чай, кава, туалетний папір і таблетки для посудомийки, - інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

Тобто, громадяни заявили, що переміщувані ними через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами і не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України.

Тим часом, посадові особи митниці, оглянувши автівку, встановили, що група громадян насправді переміщує продукцію вельми популярного в споживачів товару – рушники, нічні сорочки, білизну, жіночі і чоловічі капці, постіль і концентрат для парфумів. Всю продукцію вартістю понад 400 тисяч гривень громадяни мали намір ввезти смугою спрощеного руху «зелений коридор».

Такими діями громадяни порушили порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю.

Зокрема, не задекларувши за встановленою формою вказаний товар, який згідно ст. 374 Митного кодексу України підлягав обов’язковому письмовому декларуванню, використавши всупереч вимогам ст. 366 та ст. 374 Митного кодексу України смугу руху «зелений коридор» як форму декларування, громадяни порушили митні правила, передбачені ст.ст. 471,472 Митного кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через «Устилуг» намагалися незаконно ввезти товарів на 400 тисяч гривень
18 травень, 2016, 18:29