Депутати облради хочуть віддати волинські гектари під пошук корисних копалин

Депутати облради хочуть віддати волинські гектари під пошук корисних копалин
Комунальному підприємству "Волиньпродресурс" депутати Волинської обласної ради з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки покладів бурштину, надали в користування надри у Маневицькому районі Волинської області.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів сьогодні, 18-го травня.

Орієнтовна площа ліцензійної ділянки становить 20 тисяч гектарів.

Між іншим, жодних погоджувальних документів у підприємства не було.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, який був присутній на комісії, заявив, що підприємство не має погодження на використання природних ресурсів від Держгеонагляду.

Натомість, виконувач обов'язків директора "Волиньприродоресурс" Веніамін Туз, порекомендував очільнику адміністрації почитати постанови Кабінету Міністрів, мовляв, такого дозволу вже не потрібно.

Попри гарячу дискусію, яка розгорілася між головою ОДА і очільником комісії Василем Столяром, останній таки зміг провести погодження питання для "Волиньприродоресурс" та ще низки підприємств.

Крім того, комісія дала згоду ПАТ "Укргазвидобування" на надання надр у користування з метою геологічного вивчення нафтоносних надр, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) Вічинсько-Доросинської площі, розташованої на території Ковельського та Рожищенського районів Волинської області.

Загальна площа ліцензійної ділянки становить 142,7 квадратних кілометри.

Цій же фірмі дозволили вивчати надра на так званій Семеринській площі, яка розташована на території Локачинського, Рожищенського, Луцького районів Волинської області.

Її загальна площа становить 71,3 квадратних кілометри.

Чи отримають згадані підприємства землю - вирішать депутати обласної ради на черговій сесії, яка відбудеться завтра, 19-го травня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мій дідусь розповідав, що на пасовищі, яке йому належало за Польщі, він знаходив шматки міді.
Відповісти
Туз "борзеет".Пенсіонерам місце на пенсії.
Відповісти
В ратнівському районі міді дуже багато !!!!
Відповісти
На Волині цікавить лише бурштин))))
20000га хтось уявляє скільки це?)
Відповісти
Палиця вже явно , нікого не соромлячись , роздає " своїм" землі.
Відповісти
Вибори в 23 окрузі до Верховної ради ( там був депутатом Єремеєв) Палиця хоче виграти і спокійно добувати бурштин. Тепер уже лфіційно. До цього він звозив бурштинокопачів з інших регіонів.
Відповісти
Віддали під бурштин. А ми далі як лохи віримо що зміни от от почнуться і стане краще жити. Лохи надійтесь далі. А у вас під носом вас найобують
Відповісти
На волині а особливо Маневицький, Рожищанський, Ківерцівський райони скрізь бурштин. І всі це знають. А зараз депутати офіційно народ попередили що починають красти бурштин, у нас під носом нас як обично обманюють а ми їм віримо і вкотре знову за них будемо голосувати.
Відповісти

Ах, як благородно ви гніваєтесь! А самі що зробили, щоб не бути "лохами" або щоб вас не "обманювали" ??? Може сказали Столяру і Палиці, що вони злодії? Може, організували протестні акції ??? Диванні революціонери. Хоча, по суті праві ви, хлопці ...
Відповісти
Останні новини
Депутати облради хочуть віддати волинські гектари під пошук корисних копалин
18 травень, 2016, 19:03