Абітурієнтам з Донбасу полегшили вступ до ВНЗ

Абітурієнтам з Донбасу полегшили вступ до ВНЗ
Президент України Петро Порошенко підписав закон, який забезпечує доступність якісної освіти для абітурієнтів з окупованих територій.

Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на отримання освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення АТО» розміщено на офіційному сайті очільника держави.

Відповідно до нього, держава повинна створити додаткові можливості для прийому на навчання до ВНЗ, проходження державної підсумкової атестації та отримання документа державного зразка про повну загальну середню освіту для дітей, які перебувають у зоні проведення АТО.

Таким чином, абітурієнти отримають можливість вступати до закладів за умови здачі лише вступних іспитів на конкурсній основі.

Це стосується ВНЗ, які були евакуйовані з території Донбасу, або на територіях Луганської та Донецької областей, на яких розповсюджуються повноваження обласних військово-цивільних адміністрацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який добрий! А нащо???!!!
Відповісти
Показать какой он хороший!!! А про детей из сел,где даже автобус не ходит, он подумал???А нахер они ему! Ему пиар нужен!
Відповісти
Адже ж вони "сепаратисти" і тут такі привілегії. Піариться Пєтя! Не допоможе!
Відповісти