Голова обласної ради взявся знімати мера Нововолинська

Голова обласної ради взявся знімати мера Нововолинська
Про зарплату Нововолинським профтехоствітянам знову дебатували під час сьогоднішньої сесії обласної ради.

Нагадаємо, що сьогодні викладачі вкотре пікетували найвищий представницький орган краю.

Проблема виплати заробітної плати викладачам Нововолинського училища виникла ще й через те, що сам навчальний заклад знаходиться за межами Нововолинська – у селі Будятичі, проте податки платить в бюджет шахтарського міста.

Зазначимо, що заступник голови Нововолинська Володимир Рожелюк, який був присутній на сесії, до цього дня не знав, куди йдуть податки викладачів училища.

«Можливо в об’єднану податкову інспекцію Нововолинська, Володимира-Волинсько і Горохова?» - невпевнено сказав Рожелюк, чим викликав гучний сміх в залі.

«Ми не чекали знову опинитися в цьому залі. Думали, що у Нововолинську, як у Володимирі-Волинському і в Ковелі вирішать проблему. Думали, що допоможуть і п’ять місцевих депутатів. Проте, на помилках вчаться», - виступив викладач Євген Клінтухов.

«Ми працює, ми існуємо, ми підтримуємо діяльність навчального закладу. Так ми торік заробили два мільйона гривень. Цього року – всього триста тисяч. Цих грошей ми платимо комунальні послуги, інші витрати. І нам із зароблених грошей не вистачає на зарплату», - виступила директор Нововолинського ПТУ Валентина Приступа.

"Для порушення кримінальної справи повинна бути заборгованість понад два місяці", - зазначив представник прокуратури.

«Проводиться розслідування діяльності працівників Нововолинської міської ради щодо халатності виконання службових обов’язків», - розповів заступник прокурора області Олександр Воробій.

«Хочу зазначити, що на мою думку, закон – недолугий! Але це – Закон, який треба виконувати», - заявив Ігор Палиця.

Наразі є один вихід – перереєструвати Нововолинське училище за місцем знаходження, тобто в селі Будятичі Іваничівського району. Відтак, ПТУ буде опікуватися вже область.

«Прокредитуйтеся, але з того моменту, коли маєте заборгованість. Перереєстрація – це робота виключно міської влади Нововолинська, а не обласної. Після перереєстрації – це вже будуть дійсно проблеми обласного бюджету. Тому прошу керівництво міста закачати рукава», - висловився голова ОДА Володимир Гунчик.

«Поки училище отримає статус обласного, зарплату має поки виплачувати Нововолинська міська рада. У вас є час до четверга вирішити це питання. Якщо цього не відбудеться я ініціюю засідання Нововолинської міської ради про зняття Сапожнікова з посади міського голови за невиконання Закону України», - запропонував Ігор Палиця.

Відтак, депутати вирішили: училище фінансуватиме Нововолинська міська рада до 1 вересня. До цього часу навчальний заклад мають перереєструвати, і з осені ним опікуватиметься вже область.

«Я обіцяю вам, що наступного тижня ви отримаєте зарплату, або через тиждень ви будете мати нового виконувача обов’язків міського голови і теж отримаєте зарплату», - резюмував голова обласної ради.

Мітингувальники із словами «Дякуємо» покинули сесійну залу.

Між тим, голова Нововолинської міської ради Віктор Сапожніков у відповідь на обіцянку Палиці його зняти, каже, що оскільки мера обирала громада міста, а не Ігор Палиця, то тільки вона і може його зняти.

Що ж до проблеми із профтеучилищами, пояснює: бюджету міста не вистачить на фінансування діяльності ще одного освітнього закладу.

"Палиця знімає з себе відповідальність за фінансування профтехосвіти, яка знаходиться на території області. Я консультувався з цього приводу з адвокатами, вони розіслали, починаючи з Міністерства освіти і закінчуючи обласним управлінням, запити. Завтра стікає останній термін подачі відповіді згідно Закону, або вони перереєстровують його, воно буде не за фіктивною адресою числитися в Нововолинську, а за тією, де воно знаходиться. Бо Закон гласить: "За місцем розташування". Це профтехучилище знаходиться у селі Будятичі, Палицю я туди возив і це показував. Ми зараз займаємося в судовому порядку цими речами. Що ж до профтехучилища, яке знаходиться на території міста, подивимося - потягнемо ми його чи ні. А по цьому училищу, що в селі Будятичі, то ми його просто не зможемо фінансувати - в нас не вистачить коштів", - каже Віктор Сапожніков.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Палкін вже хоче захапати Нововолинську.Люди не дайте йому цього зробити.
Відповісти
Пан Палиця ,Ви що вибирали нашого мера?Можливо потрібно запитати нововолинських виборців?
Відповісти
ви вибрали мера?молодці.нічого проти не маємо.за грошима до мера.
Відповісти
Всі винні, тільки не Гунчик з Плахотною. Їх ладаном з влади не викуриш.
Відповісти
Плахотна ще та .ука
Відповісти
Останні новини
Голова обласної ради взявся знімати мера Нововолинська
19 травень, 2016, 13:09