Під Генпрокуратурою мітингують проти Матіоса

Під Генпрокуратурою мітингують проти Матіоса
У цей момент відбувається пікетування Генеральної прокуратури України.

Учасники акції вимагають у новопризначеного генпрокурора Юрія Луценка звільнити головного військового прокурора Анатолія Матіоса та негайно розслідувати злочини в зоні АТО, - повідомляє ZIK.

Пікетувальники звинувачують головного війського прокурора України Анатолія Матіоса у навмисному затягуванні розслідування резонансних військових злочинів та у призначенні на посади військових прокурорів Західного та Південного регіонів України симпатиків сепаратистів.

У руках протестувальники тримають плакати із надписами «Судити не солдатів, судити генералів», «Займись сепаратистами, а не добровольцями!», «Матіос, досить підігравати сепаратистам», «Херсон, Одеса, Чернівці у Матіоса в гаманці», «Чесні розслідування замість піару!».

На банері під назвою «Завислий список справ Матіоса» перелік тих інцидентів, імітацію слідства яких активісти інкримінують Анатолію Матіосу, – «ІЛ-76», «Іловайська трагедія», «Амвросіївка», «Справа знищення армії», «Контрабанда в АТО», «Розкрадання в міноборони».

Під стінам Генпрокуратури розкладений великий похідний котел на імітованому вогнищі, на якому написано «Котел Матіоса».

Окрім того, учасники акції протесту підготували письмове звернення до генпрокурора Юрія Луценка із вимогою звільнити Анатолія Матіоса та розслідувати вже його діяльність на посаді головного військового прокурора. Зокрема у зверненні йдеться про журналістські репортажі про статки Матіоса, які не відповідають ні його офіційним доходам, ні доходам його родини, пояснити джерело походження яких головний військовий прокурор не зміг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Толя Тепловізор: зитрий і підступний...
Відповісти