У Львові вишивали найбільшу карту України. ФОТО

У Львові вишивали найбільшу карту України. ФОТО
Святкуючи День української вишиванки, на площі Ринок у Львові вишивали найбільшу карту України. Полотно має шанс потрапити до Книги рекордів.

"Це особливий рушник – карта-оберіг. У Львові ми почнемо обшивати хрестиком контури нашої області, у притаманних нам бойківських мотивах. Далі передамо в інші регіони. Полотно так помандрує всією Україною. В кожній області люди обшиватимуть контури своїми кольорами та орнаментами", - каже організатор акції Уляна Флешко.

Для вишивки найбільшої карти, у Львові запрошували всіх охочих. Найпершими себе спробувати у творчому процесі керівники міста та області, а також діти учасників АТО. Для цього людям давали нитки та голки. Використовували здебільшого червоний, жовтий та чорні кольори.

"Цікаво як бути з Донецькою та Луганською областями, а ще Кримом? Зараз там важка ситуація, не до свят. Але це все наша територія. Має бути на карті. Для цих регіонів більш притаманні квіткові орнаменти та червоно чорні кольори. Можливо якась область вишиватиме за них", - каже львів'янка Марія Могила.

У Львові полотно для вишивання освятили. Далі воно помандрує в Запоріжжя. Звідти в інші регіони. Закінчити процес мають до 24 серпня, коли святкуватимуть Незалежність України. Тоді автори ідеї мають намір подати заявку до Книги рекордів. Аби полотно визнали найбільшою вишиваною картою країни.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Львові вишивали найбільшу карту України. ФОТО
20 травень, 2016, 07:37