Директор харківської школи ледь не задушив учня через козацьку зачіску. ВІДЕО

Директор харківської школи ледь не задушив учня через козацьку зачіску. ВІДЕО
Новина про те, що директор Великопроходівського навчально-виховного комплексу ЗОШ І-ІІІ ступенів прискіпується до школяра лише через те, що в нього козацька зачіска, швидко розлетілась в мережі Інтернет.

Поширив її у себе на сторінці в соцмережі Фейсбук і лучанин з активною громадською позицією Сергій Шараєвський.

«Знову те ж саме. Чому директор чи батьківські збори повинні вирішувати, як дитині стригтися? Я категорично незгідний з таким підходом. Якщо дитина і батьки не проти, то чому хтось вмішується? Замість того, щоб підтримувати дітей, розмовляти, переконувати, системі простіше заборонити і принизити».


«З такою стрижкою ходити не можна», - директор сільської школи вигнав учня з уроків через неправильну зачіску.

«Він схопив мене за шию та повів в учительську і в кабінет до завуча. Схопив пальцями та повів», - розповідає кореспондентам учень Ярослав Нікулін.

Після такого насильницького супроводу до учительської у Ярослава на шиї лишились синці. Коли хлопчик прийшов додому, то одразу показав своїм батькам. Наступного ранку на розмову до директора пішов батько школяра.

«Так, я був не правий, так склалась ситуація, мене роздратував 7 клас. Я був дуже агресивним, а тут якраз йшов учень 5 класу. Він мені попався під гарячу руку, а тому я схопив його за шию та почав шарпати. Я перепрошую, такого більше не повториться, нехай хлопчик приходить до школи спокійно», - переповідає пояснення директора матір Ярослава.

Однак, наступного дня директор школи, за словами Ярослава, знову почав чіплятися до нього. І знову його обурила стрижка школяра.

«Він почав говорити, мовляв, знаєш з чим це асоціюється. Мабуть він мав на увазі, що так стрижуться українські військові там, на Донбасі», - розповів Ярослав Нікулін.

Свою вину директор школи не заперечує, хоча й переконаний, що з такою стрижкою хлопчики в його школі ходити не повинні.

«Я не підтримую оці всякі молодіжні екстремальні форми, субкультури. Тому, що це не співпадає з морально-етичними нормами українського народу та молоді. Він один у нас такий. Я запропонував вчителям обговорити це на батьківських зборах – якщо батьки вирішать, що так може бути, то чому б і ні. Якщо всі батьки скажуть, що ми хочемо, аби наші діти ходили так…(сміється)», - пояснив свою позицію директор школи Олександр Фурсов.

Тож, щоб вирішити дану проблему батьки школяра звернули за допомогою до місцевого депутата. Кажуть, що до Національної поліції йти не наважились.

«В селі багато про кого говорять, і всім пліткам довіряти я не можу, але є така думка, що людина притримується так сказати, не проукраїнської позиції», - заявив депутат Віктор Баранюк.

Інформація про інцидент вже дійшла до керівництва області, де пообіцяли вникнути в проблему та розібратись. А допоки чиновники будуть між собою вирішувати, хто буде цим займатись, Ярослав, під тиском вчителів, погодився підстригтися так само як і всі інші школярі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Директор -напевне хворий на голову, інгакше не скажеш
Відповісти
Директор - типовий совковий фашист. Всіх хоче загнати в стадо.
Відповісти
хлопцеві не треба змінювати стрижку- бо вона чудова, на таких дрібницях вже у школі формується характер, коли ти можеш собі дозволити відстояти свою власну думку перед учителем,директором,навіть перед більшістю,коли ти переконаний у власній правоті, бо навіть думка більшості чи якогось авторитета може бути помилковою
Не стоит прогибаться под изменчивый мир -
Пусть лучше он прогнется под нас,
Однажды он прогнется под нас
Відповісти
Ось він, гідний поваги коментар
Відповісти
нормально підстрижений хлопчина, тож не ірокеза зробив, директор нехороша людина, прокуратура має звернути на нього увагу.
Відповісти
Директору збрити вуса.
Відповісти
директора перевести на посаду двірника задньопроходівської школи. нехай там кущі стриже
Відповісти
Тільки депресивний вигляд директора багато в чому відобразиться на дітях, а що вже говорити про моральну сторону, яку він впроваджує в школі.
Відповісти
Хлопчисько гарної української породи, а директор (?!) м у д ак совковий (або ще гірше пропарашинський).
Відповісти
чесно кажучи я проти таких зачісок, не тому що вони козацькі перший раз то чую. А проти тому що то якась дивна мода в підлітків повідрощували ті патли і не миють ті коси. Якщо вже завіі ту чуприну то будь добрий помий її, а не ходи з сальним волоссям що в маршрутці бридко сидіти за тобою.
Ця зачіска мені нагадує Брендона з Район беверлі Хілс...
Акуратна стримана стрижка в учня то головне. В мій час навчання в школі хлопи заплітали волосся в дреди. Підлітковий вік - хто як може самовиражається.
Відповісти
Останні новини
Директор харківської школи ледь не задушив учня через козацьку зачіску. ВІДЕО
20 травень, 2016, 11:50