Прокурори обурені натяком на «відмазування» польського консула

Прокурори обурені натяком на «відмазування» польського консула
Прокуратура Волині вимагає спростування недостовірної інформації, опублікованої в газеті «Комсомольськая правда в Украине».

Про це 29 серпня повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Йдеться про аварію за участю консула Генерального консульства Польщі в Луцьку, який за кермом «Тойоти» збив 27-літню мешканку селища Голоби. Тепер дівчина перебуває в лікарні в комі.

Нагадаємо, за інформацією газети «Комсомольская правда в Украине», родичі велосипедистки, яку на Волині збив польський консул, нібито не вірять у те, що дипломат буде покараний: за їх словами, це їм дали зрозуміти в прокуратурі.

Прокуратура Волинської області невідкладно провела службову перевірку фактів, викладених 29 серпня 2012 року, у публікації газети «Комсомольская правда в Украине» під заголовком «Родственники девушки, сбитой польским консулом: «В прокуратуре нам сказали: уходите, дипломата отмажут!».

У ході перевірки опитали працівників Ковельської міжрайонної прокуратури, сестер потерпілої жительки селища Голоби Анастасії Байди та її колишнього чоловіка.

З’ясувалося, що жодна із чотирьох сестер потерпілої, про яких ідеться в статті, не спілкувалася з кореспондентом газети «Комсомольская правда в Украине» та в органи прокуратури не зверталась. Одна із них розповіла, що зверталася у Ковельський міськрайвідділ міліції, де їй повідомили, що кримінальною справою за фактом аварії займається слідче управління УМВС України в області. Звернувшись туди, жінка отримала інформацію про хід розслідування кримінальної справи.

Колишній чоловік потерпілої, на якого посилається авторка статті, повідомив, що у його розмові з кореспондентом газети взагалі не йшлося про прокуратуру.

У прокуратуру ж Волинської області, аби отримати офіційний коментар щодо здійснення нагляду за розслідуванням кримінальної справи за фактом ДТП, автор статті, кореспондент «Комсомольской правды в Украине» Маргарита Чимирис теж не зверталась.

Зважаючи на те, що інформація, поширена за посередництвом газети «Комсомольская правда в Украине», не відповідає дійсності, прокуратура Волинської області, відповідно до ст. 37 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», вимагає від редакції газети її спростування.

Розслідування кримінальної справи прокуратура Волинської області контролює і надалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Опять все не так, как было. Прокуроры не против "отмазать", они против того, что они это говорили пострадавшей стороне.
Відповісти
Останні новини
Прокурори обурені натяком на «відмазування» польського консула
29 серпень, 2012, 17:41